Mircea Lucescu Dinamo Kiev Rusia Ucraina Stranieri

Decizie drastică luată de Mircea Lucescu din cauza tensiunilor dintre Ucraina și Rusia

Situația tensionată din Ucraina pune probleme și fotbalului, iar Mircea Lucescu este vizat direct.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 12 Februarie 2022, 18:00
Data actualizarii: Sambata 12 Februarie 2022, 18:02

Vineri seară, surse diplomatice citate de Financial Times și The Guardian au dezvăluit că Joe Biden le-ar fi spus liderilor NATO și UE că Vladimir Putin a decis să declanșeze invazia în Ucraina, în următoarele zile, iar principalul obiectiv al Rusiei ar fi să încercuiască Kievul și să forțeze schimbarea regimului.

Dinamo Kiev rămâne în Turcia

Kiev este orașul în care Mircea Lucescu lucrează din iulie 2020, după ce a semnat cu Dinamo. În contextul situației tensionate, antrenorul român a decis ca echipa lui să nu se mai întoarcă în Ucraina și să rămână în cantonamentul din Antalya.

"Il Luce" i-ar fi anunțat pe jucătorii lui Dinamo Kiev că nu vor reveni, pentru moment, în Ucraina, iar elevii săi au primit permisiunea de a-și aduce familia alături de ei în Turcia, scrie Playsport. Prin această decizie, Mircea Lucescu dorește să își protejeze fotbaliștii și colegii din staff-ul tehnic, dar și să le ofere liniște.

Rămâne de văzut cât va prelungi Mircea Lucescu cantonamentul din Turcia, având în vedere că la finalul lunii februarie ar trebui să se reia campionatul din Ucraina.

După 18 etape jucate în Ucraina, echipa lui Mircea Lucescu ocupă locul secund, cu 45 de puncte, la doar două lungimi în spatele liderului Șahtior Donețk.

Mircea Lucescu are deja 14 ani de experiență în fotbalul din Ucraina, după cele 12 sezoane de la Șahtior (2004-2016) și cele două de la Dinamo Kiev (2020-prezent). Antrenorul de 76 de ani a lucrat un an și în Rusia, la Zenit, în perioada 2016-2017.

Modifică setările cookies