EXCLUSIV Costel Pantilimon spune ce ar trebui să facă Horațiu Moldovan după 4 luni fără meci la Atletico Madrid

Costel Pantilimon Atletico Madrid Horatiu Moldovan Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 11:35
Data actualizarii: Miercuri 05 Iunie 2024, 14:49

Costel Pantilimon a fost invitatul de miercuri al emisiunii Emoții Europene. Fostul goalkeeper de la Manchester City a comentat și situația lui Horațiu Moldovan de la Atletico Madrid.

Sosit la Atletico Madrid cu statutul clar de rezervă a lui Jan Oblak, Horațiu Moldovan a fost rezervă neutilizată la partidele din toate competițiile - LaLiga, Cupa Spaniei și Liga Campionilor.

Costel Pantilimon: "Nu e o tragedie că Horațiu Moldovan nu apără la Atletico. E o oportunitate enormă"

Diego Simeone nu l-a folosit pe Moldovan nici măcar în ultima etapă din LaLiga, la duelul fără miză în clasament dintre Atletico și Real Sociedad, câștigat de formația sa cu 2-0. Experimentatul sloven Jan Oblak (31 de ani) a rămas între buturi și a încheiat stagiunea cu numărul maxim de minute.

Costel Pantilimon (37 de ani) a trecut printr-o situație asemănătoare - a fost cumpărat de un alt club uriaș, Manchester City, în 2011, a stat trei sezoane și a strâns în total doar 29 de partide. Fostul internațional spune că nu este "o tragedie" faptul că Moldovan nu apără la Atletico și îl sfătuiește "să tragă cu dinții" pentru că oricând poate apărea șansa de a-i lua locul lui Oblak.

"Cluburile mari au doi portari de valori cât de cât apropiate. Să spui că există o diferență la început. La Barcelona au fost Bravo și Ter Stegen, la Juventus au fost Buffon și Szczesny. Cluburile mari fac lucrul ăsta. D-asta trebuie să înțeleagă că e o opurtnitate rară să ajungi la nivelul ăsta. 

Tragi cu dinții. Până la urmă, orice se poate întâmpla. E o poziție în care ești al doilea. Poți fi titularul unei echipe mari din Europa. Mi se pare o oportunitate enormă. Lucruri rele n-are ce să învețe acolo. Presiunea oricum ți-o dă nivelul crescut în antrenamente, tot ce înveți acolo. E un plus foarte mare să avem jucători la nivelul respectiv.

N-aș vedea-o ca pe o tragedie. Abia s-a transferat. Hai să-i dăm puțin timp. E acolo, e unul dintre jucătorii respectați. Când plătește cineva un ban pe tine, mai ales cluburile mari, fii convins că au o strategie. Nu te iau la număr, pur și simplu", a spus Costel Pantilimon, la emisiunea Emoții Europene, transmisă pe SPORT.RO și VOYO.

  • 19 ianuarie 2024 este data ultimului meci oficial al lui Horațiu Moldovan la o echipă de club: Rapid - FC U Craiova 4-3.
  • 26 martie 2024 este data la care Horațiu Moldovan a debutat pe Estadio Metropolitano, însă nu în tricoul lui Atletico Madrid, ci în cel al naționalei României, la amicalul contra Columbiei (2-3).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!