Ce spune Zenga dupa debutul DEZASTRU al lui Goian in Italia!

Autor: Sport.ro
Sambata 26 Septembrie 2009, 15:34
Ce spune Zenga dupa debutul DEZASTRU al lui Goian in Italia!

Zenga nu are noroc la romani. Dica nu s-a acomodat la Catania, iar Goian a inceput dezastruos la Palermo, dupa ce a gresit la golurile primite cu AS Roma.

Zenga nu "da" in Goian ci in toata apararea sa de la Palermo. Fostul antrenor de la Steaua si Dinamo a spus ca trebuie sa rezolve problemele la jocul aerian, acolo unde Goian era lider in Liga I.

"Trebuie sa fim atenti si concentrati si sa crestem cand ne aparam la loviturile libere."

"Ironia face ca am luat goluri pe aceleasi probleme la loviturile libere si cand i-am introdus pe Goian, Budan si Migliaccio in teren", a spus Zenga la conferinta de presa.

CE SPUNEA PRESA DIN ITALIA!

Site-urile calciomercato.it, blitzquotidiano.it si sportmediaset.it l-au notat cu 4,5 pe internationalul roman. "A fost nervos, a luat un cartonas galben in debutul meciului si apoi a riscat sa fie eliminat. A fost cel mai slab din apararea sicilienilor", a scris calciomercato.it.

"Goian a fost total nepregatit pentru acest meci, din toate puncte de vedere. Putea fi eliminat", a notat blitzquotidiano.it.

"Dorin Goian provine din scoala romaneasca de fotbal atat de draga lui Walter Zenga, dar a picat primul sau examen important. A fost un simplu jalon in calea slalomistilor Totti si Taddei. A jucat cea mai mare parte a meciului datorita arbitrului Gianluca Rocchi, care l-a iertat de un al doilea cartonas galben", a scris sportmediaset.it.

Site-ul mediagol.it i-a acordat nota 5 lui Goian. "Debutul sau la Palermo a inceput cu un cartonas galben. Apoi a riscat in doua randuri sa-l primeasca pe cel rosu si a avut cate interventii cel putin curioase. A facut un joc slab, dar are ca scuza faptul ca se afla la primul meci in Italia", a scris sursa citata.

Agentia Datasport si site-ul goal.com l-au notat cu 5,5 pe fundasul roman. "Decis si furios, Goian a parut hilar atunci cand atacantii Romei au accelerat ritmul de joc", a scris Datasport.

"Dintre jucatorii trimisi de Zenga in aparare, Goian a fost singurul care a dat dovada de nesiguranta si asta putea sa coste formatia siciliana. Din fericire, colegii lui au fost atenti si au mai salvat din greselile romanului", a notat goal.com.

Site-urile siciliainformazioni.it si livesicilia.it i-au acordat nota 6 internationalului roman. "A avut cateva pase hazardate, dar gigantul din Suceava a terminat meciul pe teren, chiar daca 90 de minute au parut cam multe pentru el. Goian a suferit atunci cand fotbalistii Romei au apasat pe acceleratie", a scris siciliainformazioni.com.

"Zenga i-a acordat o sansa lui Goian, deoarece avea nevoie de greutate si inaltime in defensiva. Romanul a avut o prestatie fizica si a respins orice balon asa cum a putut, fara sa fie interesat de optiunile tehnice", a notat livesicilia.it.

Antrenorul echipei US Palermo,Walter Zenga, a declarat la sfarsitul meciului ca l-a folosit pe Goian pentru a-l odihni pe Cesare Bovo. "Goian a fost trimis in teren pentru a-i acorda o pauza lui Bovo, pentru a avea meciuri in picioare, deoarece nu poate fi util echipei daca este inactiv. Va trebui sa avem rabdare cu el si sa nu-l criticam de la debut", a spus Zenga.

Fundasul Dorin Goian a debutat la echipa Palermo intr-un meci oficial in Serie A, fiind integralist in intalnirea cu AS Roma, scor 3-3, din etapa a V-a a campionatului italian. Goian a primit un cartonas galben in minutul 15.

Turismul pe timp de pandemie. La ce să vă așteptați dacă plecați în vacanță anul acesta
BRAT