OFICIAL Alex Dobre a plecat de la Dijon și a semnat în Portugalia! Românul va juca în prima ligă

alex dobre Dijon famalicao Portugalia Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 20:49
Data actualizarii: Duminica 08 Ianuarie 2023, 20:48

Alex Dobre (24 de ani) a părăsit-o pe Dijon după două sezone și jumătate. Fostul internațional român U21 va evolua până la finalul sezonului în Portugalia.

FC Famalicao, ocupanta locului 12 din Portugalia, a anunțat că l-a împrumutat pe Alex Dobre de la Dijon până la finalul sezonului. Noua echipă a mijlocașului român are ulterior posibilitatea de a-l transfera definitiv pe român.

Alex Dobre a semnat cu Famalicao

"În 2020, Alex Dobre a semnat cu francezii de la Dijon, un club la care a avut șansa de a juca și în Ligue 1. Atacantul are și experiență internațională: are meciuri la echipele de tineret ale României și și-a reprezentat țara la Jocurile Olimpice din 2020", este prezentarea făcută de Famalicao lui Dobre.

Alex Dobre a strâns 58 de meciuri, 9 goluri și 5 pase decisive în tricoul lui Dijon: "Deranjat de unele probleme fizice în prima parte a acestui sezon, Dobre a jucat în doar 3 meciuri. El va căuta să își relanseze cariera la FC Famalicao, locul 14 în prima ligă din Portugalia", a transmis și clubul francez, pe site-ul oficial.

"Sunt foarte fericit că am semnat cu FC Famalicao. Știu că este o echipă care are jucători de calitate și sunt nerăbdător să îmi arăt calitățile. Sunt un jucător tehnic, rapid și îmi place să marchez și să pasez decisiv. Așa voi încerca să îmi ajut echipa să își îndeplinească obiectivele", a spus Dobre, după transferul în Portugalia.

  • Alex Dobre a fost desemnat cel mai bun jucător de la Dijon în sezonul 2021/2022

Crescut la FC Viitorul Mihai Georgescu, Alex Dobre a fost jucătorul lui Bournemouth în perioada 2016-2020. Englezii l-au împrumutat constant în ligile inferioare, la formații precum Bury, Rochdale, Yeowil Town sau Wigan.

Dobre a fost cumpărat de Dijon în 2020, de la Bournemouth, pentru un milion de euro. În primul său sezon în Franța, bucureșteanul a evoluat în Ligue 1. Ulterior, a urmat retrogradarea, echipa aflându-se în prezent în eșalonul secund, pe locul 16.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!