"10 milioane de regrete pentru Galatasaray". Presa din Turcia critică dur transferurile lui Cicâldău și Moruțan 

Alexandru Cicaldau Galatasaray Olimpiu Morutan Stranieri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 18 Februarie 2022, 10:01
Data actualizarii: Vineri 18 Februarie 2022, 10:01

Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan au fost transferați la Galatasaray în vara anului trecut, suma plătit pentru cei doi fiind de aproximativ 10,5 milioane de euro. 

Galatasaray trece printr-una dintre cele mai negre perioade din istoria clubului, aflându-se pe locul 13 în campionatul turc. 

Formația la care evoluează cei doi internaționali români nu se regăsește, reușind d-abia să obțină două rezultate de egalitate după patru înfrângeri consecutive și, după 25 de etape, a acumulat doar 29 de puncte.

Într-un material apărut în publicația Karar, Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan sunt criticați pentru evoluțiile lor, mai ales din ultimele șapte partide când nu au reușit decât să marcheze un gol și să ofere o pasă decisivă.

"Au fost aduși cu mari speranțe la începutul sezonului, dar rămân departe de așteptări. 10 milioane de regrete pentru Galatasaray", au citat cei de la Karar.

Cicâldău și Moruțan, apărați de un român în presa turcă 

Alexandru Bourceanu (36 ani), fost jucător care a trecut prin Super Lig în perioada februarie 2014-octombrie 2015, când a activat a Trabzonspor. Mijlocașul a fost cumpărat de turci de la FCSB, în schimbul a 1.3 milioane de euro, însă a revenit în Liga 1 la 8 luni de la transfer, sub formă de împrumut.

Ulterior, s-a întors în Turcia, unde a rămas liber de contract în octombrie 2015 până pe 1 ianuarie 2016, când a revenit la FCSB. 14 meciuri a bifat în tricoul lui Trabzonspor. 

Cicâldău și Moruțan, jucătorii lui Galatasaray, una dintre cele mai mari echipe din Turcia și cea mai de succes echipă turcă din Europa, sunt printre cei mai buni fotbaliști din România. Cei doi jucători au un potențial imens. Dacă sunt sănătoși, sunt sigur că vor avea mare succes în Turcia. 

Ținând cont că liga turcă este mai dificilă decât cea din România, jucătorii au nevoie de un proces de adaptare. Mai mult, Galatasaray încearcă să formeze o echipă nouă și intră într-un proces de restructurare. Sigur vor obține rezultate și vor avea succes în timp”, a spus Bourceanu într-un interviu acordat pentru Karar. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!