„Oameni de r*hat!” Un sportiv francez a stârnit indignare după ce le-a luat apărarea rușilor pentru conflictul din Ucraina

Război în Ucraina Dmitri Pidruchny Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 04 Aprilie 2022, 13:16
Data actualizarii: Luni 04 Aprilie 2022, 13:31

Rusia continuă bombardamentele asupra Ucrainei.

Pe 24 februarie armata rusă invada teritoriul Ucrainei, iar din acel moment comunitatea internațională a impus mai multe sancțiuni la adresa Federației Ruse.

Printre acestea s-au număr și excluderea Rusiei din majoritatea competițiilor sportive internaționale.

Un francez a stârnit indignare printre ucraineni

Fostul biatlonistul francez, Simon Fourcade, care și-a început cariera de antrenor, a stârnit indignare în rândul opiniei publice din Ucraina, după ce a susținut că Rusia nu merită să fie exclusă din Uniunea Internațională de Biatlon.

„Cred că suspendarea sportivilor este deja o măsură foarte dură. Prin urmare, nu pot explica de ce este acum necesară excluderea Rusiei. Nu sunt membru al acestei federații, așa că nu o pot influența. Dar pentru mine aceasta este o decizie greșită.

Sunt sigur că excluderea va dura atâta timp cât va continua „operațiunea specială” a Rusiei în Ucraina. Dar, repet încă o dată că excluderea sportivilor este o mare, mare greșeală. Cred că o astfel de decizie nu poate ajuta pe nimeni și nici nu poate schimba nimic. În federațiile sportive internaționale, ei cred că în acest fel pun presiune asupra guvernului rus. Cu toate acestea, nu cred că acest lucru este atât de important pentru guvernul rus în acest moment”, a spus Simon Fourcade, fost biatlonist francez.

Nu este pentru prima oară când Simon își arată susținerea față de Rusia. La sfârșitul lunii februarie, în timpul campionatului mondial de juniori, a rupt steagul francez și a făcut din el un tricolor rusesc.

Căpitanul naționalei masculine a Ucrainei, Dmitri Pidruchny, l-a invitat pe Simon Fourcade să urmeze calea soldaților ruși care au cucerit Insula Șerpilor în primele zile ale invaziei ruse.

„Îmi pare rău că l-am votat pe Martin în comisia NOC și că atleți atât de grozavi s-au dovedit a fi oameni de rahat. Cum poți spune că sportul este în afara politicii, când erau mulți sportivi cu litera Z pe haine la un concert la Moscova în sprijinul războiului? Sunt ei atât de nevinovați și suferă din cauza puterii?

Sportul a fost întotdeauna un instrument de marketing pentru orice țară, așa că sintagma <<sport în afara politicii>> nu a fost niciodată obiectivă pentru mine și cu atât mai mult acum.

Mulțumim tuturor celor care susțin Ucraina și ne ajută să luptăm pentru libertatea și independența noastră. Ucraina câștigă. Ucraina va câștiga. Glorie Ucrainei. Moarte dușmanilor”, a fost replica lui Pidruchny pentru francezul Fourcade.

Dmitri Pidruchny

Dmitri Pidruchny se află acum în Ucraina, unde își apără țara cu arma în mână.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!