„Nici nu număr. O să investesc toate resursele mele!” Ahmetov, sprijin puternic pentru armata ucraineană

Rinat Ahmetov Război în Ucraina Sahtior Donetk Stiri Rinat Ahmetov
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 08 Martie 2022, 08:35
Data actualizarii: Marti 08 Martie 2022, 08:43

Rinat Ahmetov, patronul formației Șahtior Donetsk, pregătit să-și cheltuiască toată avearea pentru a o ajuta pe Ucraina să câștige războil cu Rusia.

Pe lângă ajutorul financiar pe care îl acordă armatei, Rinat Ahmetov se implică și în campanii de sprijinire a populației.

„Asta este o agresiune militară, vorbim despre crime de război și crime împotriva umanității. Fundația mea ajută oamenii să supraviețuiască, le oferă mâncare și medicamente, iar companiile din cadrul SCM ajută armata Ucrainei să apere suveranitatea țării. Cât costă? Sincer, nici nu număr. 

Ahmetov: „Tot ce putem să oferim, oferim!”

Tot ce putem să oferim, oferim. Și o vom face și în viitor. Îmi voi investi toată puterea și toate resursele pentru a reconstrui Ucraina și pentru a deveni o țara puternică și prosperă”, a spus Ahmetov, conform Tribuna.

Presa din țara vecină susține că Ahmetov ar fi donat deja peste nouă milioane de euro de la începerea invaziei rusești în Ucraina.

În urmă cu doar câteva zile, Ahmetov a anunțat că a rupt orice legătură cu Rusia.

„Rusia este un stat agresor și Putin este un criminal de război deoarece Ucraina mereu a fost o țară pacifistă și nu a atacat pe nimeni. Acum, orașele și infrastructura noastră sunt distruse, civilii mor și suferă. Orice contact cu Rusia s-a rupt! Controlul asupra afacerilor de acolo este pierdut. Acum nu am niciun interes și nici active acolo”, a spus Ahmetov pentru Epravda.

Afaceristul ucrainean dispune de o avere estimată la 5.7 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!