"Vintage" Tătărușanu. Dezvăluire din perioada Juventus Colentina 

Ciprian Tatarusanu AC Milan Juventus Colentina Stiri Ciprian Tătărușanu, portarul lui AC Milan
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 15 August 2021, 08:44
Data actualizarii: Duminica 15 August 2021, 09:31

Ciprian Tătărușanu, la ora amintirilor. 

Ciprian Tătărușanu, în prezent la AC Milan, e tipul fortbalistului care vorbește de la rar spre foarte rar despre viața sa personală, despre trăirile sale. 

Considerat unul dintre cei mai buni portari români de după 1989, bucureșteanul care a început fotbalul la Juventus Colentina a povestit un moment esențial pentru cariera sa. 

Tătărușanu: "Am fost la Onești, eram pe banca de rezerve..."

 

Înainte de a se transfera la Gloria Bistrița, fostul portar al naționalei a trăit o bucurie unică în momentul în care fost luat în prima echipă a celor de la Juventus Colentina, formația care evolua în eșalonul secund. 

“Când am făcut pasul la prima echipă a celor de la Juventus Colentina mi-am dat seama că fotbalul va fi viața mea. Îmi amintesc prima deplasare cu prima echipă.

A fost la Onești, eram pe banca de rezerve, echipa a pierdut 1-3, dar sincer nici nu prea am fost atent la meci. Stăteam pe bancă și eram acaparat de tot ce se întâmplă pe lângă, trăiam cu toată ființa experiența aceea de a fi la seniori… A fost ca un click decisiv. Am simțit că o să mă dedic total fotbalului”, a povestit Tătărușanu, într-un interviu pentru playsport.ro. 

Ciprian Tătărușanu a evoluat la Juventus Colentina între 2003 și 2007, apoi s-a transferat la Gloria Bistrița. Consacrarea a atins-o la Steaua, unde a jucat cinci sezoane, înainte de a se transfera la Fiorentina. 

- Tătărușanu a debutat pentru națională pe 17 noiembrie 2010, într-un amical cu Italia, încheiat 1-1, cu Răzvan Lucescu pe banca tehnică a României.

- A strâns 74 de selecții în prima reprezentativă. S-a retras din națională în luna noiembrie. 

Ce a spus Tătărușanu când s-a retras din națională

 

Tătărușanu și-a anunțat retragerea din națională în noiembrie, printr-o scrisoare publicată de site-ul FRF. 

"Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor, selecționerilor, membrilor staff-urilor tehnice, Federației Române de Fotbal, oamenilor din staff-urile administrative și medicale, alături de care am lucrat și de la care am învățat atât de multe lucruri.

Poate că felul meu de a fi nu a fost mereu cel așteptat de public și jurnaliști, dar știu sigur că acest fel de a fi a contat enorm pe teren, acolo unde am avut responsabilitatea cea mai importantă, aceea de a apăra poarta României.

Sunt fericit pentru 11 ani frumoși și vă asigur că am fost de fiecare dată mândru să joc pentru România, dând totul pentru echipa mea.

Să pot fi căpitanul României a însemnat pentru mine cel mai frumos lucru din carieră. Vă mulțumesc!”, se arată în scrisoare lui Ciprian Tătărușanu, publicată de FRF.ro.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!