VIDEO FANTASTIC! Romania, campioana mondiala la fotbal sub ochii lui Neymar, dupa ce a invins in finala echipa Angliei

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 09 Iulie 2017, 10:52
Data actualizarii: Duminica 09 Iulie 2017, 10:57

In acest week-end, echipa Romaniei a scris istorie in Brazilia, devenind campioana mondiala la cea de a doua editie a Neymar Jr’s Five, cel mai mare campionat de fotbal 5-la-5.

Prietenie, mandrie si pasiune. Acestea au fost cele trei atribute care le-a adus echipei romanesti TAO United victoria in fata milioanelor de fani care au urmarit transmisiunea live de pe redbull.tv, dar si a superstarului brazilian Neymar Jr. si a lui Gabriel Jesus.

La acest final de saptamana, Neymar Jr. a fost gazda finalei mondiale Neymar Jr´s Five, sarbatorind magia fotbalului de strada in orasul sau natal, Praia Grande.

Peste 100,000 de jucatori din 53 de tari s-au batut pentru un loc in finala mondiala din Brazilia, insa nicio echipa dintre cele ajunse in finala nu a putut opri catalizatorul echipei din Romania, care a reusit sa se impuna in finala in fata Angliei, o tara cu traditie in fotbal.

Finala a fost una foarte intensa, o adevarata batalie care avea sa decida urmatoarea campioana mondiala. La finalul celor zece minute de joc regulamentare, scorul era 0-0, decizia fiind data de Golden Goal – 1-la-1. Contraatacul romanului Silviu Radu a fost cel care a adus victoria Romaniei, dupa ce englezul Kaine Wright avusese o posesie indelungata a balonului si a ratat sutul catre poarta.

“Cand am reusit sa intru in posesia mingii si am inceput sa inaintez catre poarta, mi-au dat lacrimile de bucurie, asa ca nu stiu exact cum am inscris golul”, a spus Silviu. “Sa joci in fata unor titani ai fotbalului mondial, precum Neymar si Gabriel Jesus nu este un lucru deloc usor. Este un vis devenit realitate. Cred ca ne va lua cateva zile sa realizam exact ce ni s-a intamplat,” a adaugat romanul.

“Cand am ajuns la teren, am vazut motivatia echipei Romaniei si mi-am spus in sine ca au stofa de campioni. si asa a fost”, a spus Neymar Jr.

Imediat dupa castigarea finalei, Neymar Jr., impreuna cu jucatorul de la Manchester City, Gabriel Jesus si fostul capitan al echipei nationale a Frantei, Djibril Cissé, dar si alti doi prieteni apropiati de-ai lui Neymar au jucat un meci amical impotriva echipei Romaniei. Echipa Romaniei a fost prima care a deschis scorul impotriva echipei lui Neymar, conducand trei sferturi din meci cu 2-0, insa in ultimele doua minute, adversarii, au revenit si au intors scorul la 3-2, in favoarea lor.

“Ma bucur ca am reusit sa gazduiesc pentru a doua oara finala mondiala la institutul meu de fotbal din Brazilia. Sunt o multime de jucatori din intreaga lume care isi dedica multa pasiune pentru acest sport si asta nu face decat sa fiu mandru ca ii pot reuni pe acelasi teren si sa le dau sansa sa joace fotbal amator la un alt nivel”, a spus Neymar.

Peste 100,000 de jucatori de pe sase continente au participat in calificarile Neymar Jr’s Five in cele peste 350 de etape de calificari. Echipa Romaniei, campioana mondiala din 2017, a castigat si o excursie la Barcelona, acolo unde vor merge in vizita la Neymar, isi vor petrece timp impreuna si il vor vedea pe starul brazilian in actiune, pe gazonul de la Camp Nou.
Despre Neymar Jr’s Five

Neymar Jr’s Five este un turneu de fotbal semnat de atacantul brazilian – un adevarat fenomen global. Pe sase continente si in peste 50 de tari, echipele de cate cinci jucatori se lupta in meciuri de zece minute. De fiecare data cand o echipa inscrie un gol, opozitia pierde un jucator. Astfel, jocul devine rapid, tehnic, strategic si unic in lumea fotbalului. Peste 65.000 de jucatori din 47 de tari s-au inscris sa participe la prima editie a turneului, iar anul 2017 promite sa fie si mai mare. Turneul din acest an este deschis echipelor de 5-7 jucatori, cu varsta intre 16 si 25 de ani, iar noutatea din acest an este ca doi jucatori mai mari de 25 de ani pot participa la competitie. Echipele intra in joc cu speranta ca vor ajunge in finala nationala si in cea mondiala, de la Instituto Projeto Neymar Jr, in Praia Grande, Brazilia. inscrie-ti echipa acum si, cine stie, poate in curand vei juca in deplasare pe terenul propriu al lui Neymar. indrazneste sa visezi! Outplay them all!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!