Guvernul le taie inspiratia detinutilor scriitori: ordonanta de urgenta pentru abrogarea legii care le permite sa iasa mai devreme

Raluca Pruna detinuti Guvernul Romaniei Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 12 Ianuarie 2016, 15:52
Data actualizarii: Marti 12 Ianuarie 2016, 16:09

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a anuntat ca va propune abrogarea legii care le permite detinutilor "scriitori" sa-si incheie mai devreme pedepsele. Vestea vine la doar cateva ore dupa ce DNA s-a autosezisat si a inceput o ancheta in care profesori universitati si functionari ai unor penitenciare sunt verificati.

In contextul scandalului iscat in urma publicarii listei profesorilor universitari care i-au ajutat pe mai multi detinuti, unii mai celebri, altii mai putin, sa semneze lucrari stiintifice pentru a obtine o scadere a pedepselor cu executare, dar si a autosesizarii DNA, ministrul justitiei Raluca Pruna a anuntat ca va propune o Ordonanta de Urgenta pentru abrogarea legii care le permite puscariasilor sa-si scada condamnarile.

Legea care prevede ca un condamnat la inchisoare poate scapa de 30 de zile de pedeapsa daca scrie in spatele gratiilor exista in Romania din 1969, a mai spus Raluca Pruna.

In 2015 au fost scrise 340 de carti, de aproape 4 ori mai multe decat in 2014 (90).

"Am decis, constantand ca fenomenul este scapat de sub control, sa propun Guvernului abrogarea acestei dispozitii printr-o OUG", a spus Raluca Pruna.

"Urgenta, cred ca nu mai este cazul sa detaliez, e evidenta. Abrogarea acestui articol de lege este cea mai buna decizie", a mai spus ministrul justitiei.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!