TOP 10 dusmanii de moarte in sport: 2 romance se lupta cu Hamilton, Woods si Martina Hingis!

Gabriela Szabo Violeta Beclea Szekely Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 05 Martie 2010, 18:05
Data actualizarii: Vineri 05 Martie 2010, 18:09

Conflictul dintre fostele atlete Gabriela Szabo si Violeta Beclea Szekely, care au ajuns si in instanta in 2002, a fost inclus, vineri, de cotidianul The Independent intr-un top al "dusmaniilor de moarte din sport".

"Rivalitatea dintre aceste doua atlete a inceput atunci cand mai tanara si mai draguta Szabo a intrat in scena in anii 1990 si a inceput sa ameninte dominatia lui Beclea. Cand Beclea a fost depistata pozitiv, in 1996, Szabo nu a pierdut timpul si a facut cateva remarci taioase. Apoi, dupa ce a castigat proba de 1.500 metri la Campionatele Mondiale in sala din 1999, Szabo a refuzat sa dea mana cu Beclea, care terminase pe locul doi. Mai mult, Szabo a afirmat ulterior ca Beclea este «prea urata» pentru a fi invitata la reuniune. Furioasa, Beclea a dat-o in judecata pe Szabo, cerand despagubiri de 100.000 de lire sterline, dupa ce a refuzat scuzele acesteia", noteaza The Independent, la a sasea rubrica a topului "dusmaniilor de moarte din sport".

Violeta Beclea a actionat-o in justitie pe Gabriela Szabo, in urma cu aproape zece ani, solicitandu-i daune in valoare de 150.000 de dolari, pentru declaratiile defaimatoare pe care le-a facut la adresa sa. Gabriela Szabo a declarat, la inceputul lunii februarie 2002, ca organizatorii unei competitii de la Stuttgart nu au invitat-o la turneu pe Beclea deoarece este urata. Ulterior, Szabo si-a cerut public scuze, dar Beclea a precizat ca scuzele au fost numai de "suprafata".

In luna ianuarie 2003, Gabriela Szabo a fost condamnata la plata unei amenzi penale si a unor despagubiri morale, in procesul de calomnie pe care i l-a intentat Violeta Beclea Szekely. Szabo a fost condamnata atunci la plata unei amenzi penale de opt milioane de lei. Prin aceeasi sentinta, magistratii au dispus ca Szabo sa plateasca Violetei Beclea despagubiri morale totalizand 5.000 de dolari.

The Independent a plasat pe primul loc al topului publicat vineri conflictul dintre fostul fotbalist Roy Keane si selectionerul din 2002 al Irlandei, Mick McCarthy. Dusmania dintre cei doi a inceput in timpul pregatirilor pentru Cupa Mondiala din 2002. Keane nu era incantat de metodele folosite de McCarthy la antrenamente si i-a spus tehnicianului acest lucru. Discutiile s-au aprins si McCarthy a decis sa il trimita pe Keane acasa. Ulterior, antrenorul l-a acuzat pe Roy Keane ca a fost extrem de grosolan si nepoliticos. Au existat zvonuri ca McCarthy urma sa il reprimeasca pe fotbalist in echipa nationala, dar cei doi nu au reusit sa se impace.

Topul "dusmaniilor de moarte din sport", realizat de The Independent:

1. Roy Keane - Mick McCarthy (fotbal)
2. Martina Hingis - surorile Venus si Serena Williams (tenis)
3. Brian Clough - Don Revie (fotbal)
4. Lewis Hamilton - Fernando Alonso (Formula 1)
5. Muhammad Ali - Joe Frazier (box)
6. Gabriela Szabo - Violeta Beclea Szekely (atletism)
7. Tiger Woods -Phil Mickelson (golf)
8. Anatoli Karpov - Viktor Korchnoi (sah)
9. Ian Botham - Ian Chappell (crichet)
10. Benny "Kid" Paret - Emile Griffith (box).

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!