Suma impresionantă pe care o va câștiga Real Madrid din închirierea stadionului Santiago Bernabeu pentru diverse evenimente

Santiago Bernabeu Real Madrid Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 27 Ianuarie 2022, 10:36
Data actualizarii: Vineri 28 Ianuarie 2022, 21:10

Real Madrid a împrumutat în total 900 de milioane de dolari pentru renovarea stadionului "Santiago Bernabeu", sumă ce va fi returnată în 30 de ani, cu o dobândă maximă de 2.5%. 

Se preconizează că modernizarea arenei va aduce un surplus anual de 169 de milioane de dolari, care va putea fi investit în transferuri sau în mărirea salariilor pentru vedetele echipei. Dar, după ce vor fi achitate o parte din datorii, pentru că una dintre regulile La Liga cere ca remunerațiile să fie influențate de nivelul de îndatorare al societăților, iar cluburile pot să cheltuiască doar 70% din buget pentru plata salariilor.

Contract impresionant pentru închirierea stadionului "Santiago Bernabeu"

Real Madrid a încheiat un contract spectaculos pentru închirierea stadionului pentru diferite evenimente. Contractul dintre oficialii clubului și compania de evenimente Legends va aduce în conturile formației aproximativ 400 de milioane de euro pe an. 

Cum va arăta noua arenă "Santiago Bernabeu"

După reconstrucție, care se va încheia în ianuarie 2023, arena din Madrid va deveni una dintre cele moderne din lume, cu dotări de ultimă generație. Se va modifica total fațada, va exista o tabelă de marcaj 360° și întreaga arenă va avea un acoperiș retractabil, care poate acoperi total sau parțial interiorul. Vor fi mărite zonele de agrement, restaurație și divertisment, va fi alocată o zonă special creată pentru eSports, iar fanii se vor beneficia de conținut generat de club pe telefoanele mobile și tabletele lor, care le va îmbunătăți experiența zilei de meci.

Zona pietonală din jurul stadionului va fi mărită cu o piață 20.000 metri pătrați, vor avea loc îmbunătățiri în ceea ce privește securitatea, accesibilitatea și evacuarea pentru toți suporterii, se vor deschide două fan shop-uri imense și muzeul va fi mărit și va cuprinde tehnologie de realitate virtuală.    

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!