Rusia, reacție rapidă după decizia AMA! Putin încearcă să întoarcă în favoarea țării sale decizia luată la nivel mondial

Vladimir Putin Stiri Vladimir Putin a numit cei trei jucători favoriți ai săi! Un singur rus se află pe lista preferaților
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 14 Octombrie 2023, 11:21
Data actualizarii: Sambata 14 Octombrie 2023, 11:24

Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA) a anunţat vineri că va transmite Tribunalului de Arbitraj pentru Sport (TAS) obiecţiile Agenţiei ruse antidoping (RUSADA) cu privire la statutul său de neconformitate.

Vineri, AMA a primit o notificare oficială din partea RUSADA în care această organizaţie contestă acuzaţia de neconformitate, consecinţele propuse şi condiţiile de reintegrare.

"Consecinţele nu se vor aplica aşadar până când TAS nu va lua decizia sa", a subliniat Agenţia Mondială Antidoping, cu sediul la Montreal, într-un comunicat.

"Până când nu vor fi îndeplinite toate condiţiile, reintegrarea RUSADA nu poate fi luată în considerare", a adăugat AMA.

Mai mult, organismul internaţional precizează că agenţia rusă nu va putea fi reintegrată, indiferent de decizia TAS, până când nu va rezolva o problemă de "legislaţie naţională" identificată în septembrie 2022.

Rușii nu au nicio șansă, spune AMA

Luna trecută, AMA a anunţat că va impune sancţiuni suplimentare RUSADA pentru neîndeplinirea obligaţiilor sale de conformitate. Sancţiunile anterioare decise de TAS în 2020 au expirat după doi ani.

Rusia este deja lovită de o interdicţie privind prezentarea drapelului şi a sportivilor ruşi în multe discipline sportive, în urma invadării Ucrainei.

Agenţia Mondială Antidoping a anunţat totodată vineri reintegrarea Organizaţiei Sportive Panamericane.

Acesta din urmă a furnizat mai multe informaţii şi documente care demonstrează că au fost luate măsuri corective, a subliniat AMA, amintind că organizaţia panamericană nu le-a furnizat la timp luna trecută.

Această decizie vine cu o săptămână înainte de începerea Jocurilor Panamericane de la Santiago de Chile.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!