GALERIE FOTO Portarul care și-a ucis amanta și a dat-o de mâncare la câini e acum liber și a revenit în fotbal

Bruno Fernandes eliza samudio Orion Futebol Clube Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 30 Martie 2023, 14:03
Data actualizarii: Joi 30 Martie 2023, 14:58

Portarul Bruno Fernandes, care în 2010 și-a omorât amanta și și-a hrănit câinii Rottweiler cu părți din cadavrul ei, s-a făcut coach și a semnat un nou contract.

În 2010, crima comisă de fotbalist a șocat întreaga Brazilie. Bruno, pe atunci portar la Flamengo, și-a recunoscut faptele, iar în martie 2013 a fost condamnat la 22 de ani închisoare pentru că a ordonat uciderea modelului Eliza Samudio, în vârstă de 25 de ani, i-a ascuns trupul și a răpit bebelușul femeii. 

Din iulie 2019, brazilianul și-a executat pedeapsa într-un regim semideschis. Putea ieși în timpul zilei, la muncă sau la antrenamente, dar trebuia să se întoarcă seara la penitenciar. Cel puțin teoretic, pentru că practic Bruno a petrecut mai mult timp acasă, din cauza proastei gestionări a situației de către penitenciarul Varginha, unde portarul era închis.

Portarul criminal a revenit în fotbal: a semnat un nou contract și s-a făcut coach

În luna ianuarie a acestui an, Curtea de Justiție din Rio de Janeiro l-a eliberat condiționat pe Fernandes. Singura condiție este să se prezinte o data la trei luni la secretariatul Administrației Penitenciarelor din Rio de Janeiro.

Acum, Orion Futebol Clube, dintr-o ligă regională din Brazilia, l-a anunțat pe Bruno Fernandes drept noul său transfer. Gruparea din Fortaleza a anunțat mutarea controversată pe rețelele socializare, alături de o poză cu portarul zâmbind larg și ținând pumnul strâns (VEZI GALERIE FOTO).

Ultima echipă pentru care evoluase Fernandes a fost Atlético Carioca, în 2022. După acea experiență, Bruno și-a anunțat retragerea din activitate, însă acum a primit o nouă șansă de a reveni în fotbal.

Totodată, brazilianul a studiat în ultimii ani pentru a deveni coach pentru fotbaliști. Potrivit publicației Cuatro Deportes, Bruno Fernandes e specializat acum în dezvoltarea mentală a sportivilor. 

„Sunt din favelă, nu știi de ce sunt în stare!” Filmul crimei comise de Bruno

În 2009, Bruno și Eliza Samudio s-au întâlnit la o petrecere. Modelul brazilian a rămas accidental însărcinată cu fotbalistul, care a insistat ca femeia să facă avort. Eliza a refuzat și a dus sarcina la capăt, cerându-i lui Bruno să recunoască copilul.

Înainte de a dispărea, Samudio a mers la poliție și a mărturisit că Fernandes și apropiații săi au răpit-o și au încercat să îi administreze un medicament ilegal pentru avort. „Sunt din favelă, nu știi de ce sunt în stare”, i-ar fi zis fotbalistul, punându-i un pistol la cap.

Fernandes, care era căsătorit cu Dayanne Rodrigues, ar fi dus-o pe Eliza într-o casă din Belo Horizonte, unde a ținut-o captivă timp de șase zile. În acest timp, Bruno a ordonat torturarea ei de către Santos, un fost polițist militar, care în final a ștrangulat-o în fața bebelușului ei de doar patru luni. Inițial, portarul a negat că ar fi implicat. „Sper să fie găsită. Apoi voi lupta să am grijă de copil, pentru că nu-l pot abandona”, spunea Fernandes.

Într-un final, brazilianul și-a recunoscut faptele și ar fi încercat de două ori să se sinucidă în timpul procesului. „Imaginile sunt desprinse din cel mai rău coșmar pe care ți-l poți imagina”, a declarat detectivul care a investigat cazul. Fernandes ar fi plătit 10.000 de euro pentru toată operațiunea. 

Copilul, care s-a dovedit a fi într-adevăr al lui Bruno Fernandes, este acum în grija bunicii sale din partea mamei. Aceasta declara, în 2017, că trăiește cu frică. „I-am zis copilului să stea departe de ușa casei și să nu plece vreodată de la școală cu altcineva în afară de mine sau de soțul meu”, declara bunica, citată de publicația Goal.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!