Noi probleme pentru Borcea: ANP a sesizat Parchetul dupa neregulile descoperite la Poarta Alba! Fostul sef al lui Dinamo, prins cu LCDul in celula

Cristi Borcea ANP penitenciarul poarta alba Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 03 Martie 2015, 17:35
Data actualizarii: Marti 03 Martie 2015, 17:48

•Condamnat la sase ani si jumatate de inchisoare in Dosarul Transferurilor, Cristian Borcea, fostul actionar al lui Dinamo, isi ispaseste sentinta la in regim semideschis, la Penitenciarul Poarta Alba
•Acolo, Borcea ar fi avut parte de facilitati pe care unii romani nu le au nici macar acasa

O ancheta a celor de la Administratia Nationala a Penitenciarelor a identificat o serie de nereguli la Poarta Alba, iar in centru lor se afla Cristi Borcea.

Potrivit unui raport intocmit de ANP in urma cu cateva zile, fostul actionar al lui Dinamo ar fi beneficiat de conditii preferentiale in detentie, celula sa fiind renovata si dotata cu un televizor LCD, un frigider, dar si un calorifer electric. De asemenea, afaceristul ar fi avut acces la aparate de fitness, putand face miscare in voie pe o banda de alergat si pe o bicicleta stationara, dar si la un telefon mobil.

Borcea a avut parte de tratament preferential si din partea gardienilor, care i-au dat o cheie pentru a ii facilita accesul la un telefon instalat special pentru el in zona spalatoriei in care ar fi trebuit sa lucreze. Astfel, acesta si-ar fi petrecut cel mai mult timp la telefon, in timp ce gardienii i-au pontat activitatea, pentru a ii asigura reducerea pedepsei.

Borcea a beneficiat si de vizite peste numarul celor permise de regulament si de banii primiti in mod direct sau prin intermediul altor detinuti carora familia sa le-a trimis fonduri.

Parchetul, sesizat de ANP

Iar vestile proaste pentru Borcea si pentru administratorii de la Poarta Alba au venit astazi.

ANP a sesizat Parchetul de pe langa Curtea de Apel Constanta in legatura cu mai multe nereguli descoperite la Spitalul Penitenciar, dar si cu privire la neregulile descoperite in cazul lui Borcea, noteaza Mediafax.

Borcea dezminte

Intr-un comunicat de presa, transmis prin avocatul sau, Cristian Borcea dezminte informatiile aparute in presa, subliniind ca nu a avut un parte de un tratament preferential.

”Avand in vedere unele informatii aparute in spatiul public, in legatura cu presupuse activitati cu caracter nelegal savarsite de domnul Cristian Borcea, aflat in executarea pedepsei cu inchisoarea la Penitenciarul Poarta Alba, precizam ca singurul aparat telefonic la care domnul Cristian Borcea are acces este acela instalat pe holul sectiei penitenciarului, aparat la care au acces toate persoanele private de libertate. Toate camerele din unitatile de cazare sunt dotate cu televizoare, potrivit dispozitiilor legale puse in aplicare prin dispozitii si decizii ale directorului ANP. Prin dotarea cu aparate TV se garanteaza persoanelor private de libertate accesul liber la informatie, conform prevederilor constitutionale si legale”, se mentioneaza in comunicatul trimis de avocatul lui Cristian Borcea.

”Domnul Cristian Borcea are posibilitatea de a folosi exclusiv bicicleta medicinala si aparatele de fitness cu care este dotata sala special amenajata in cadrul Spitalului Penitenciar, sala unde este permis accesul tuturor persoanelor private de libertate aflate in unitatea sanitara. Domnul Cristian Borcea nu detine bicicleta medicinala sau aparate de fitness in camera”, se mai arata in comunicat.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!