EXCLUSIV Mărturisiri impresionante din mijlocul tragediei din Maroc, de la un fost dinamovist: "S-au spart toate geamurile"

Reda Jaadi cutremur Maroc Dinamo Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 10 Septembrie 2023, 16:37
Data actualizarii: Duminica 10 Septembrie 2023, 16:41

Maroc a fost lovit de cel mai puternic seism din istoria sa, în noaptea de vineri spre sâmbătă, magnitudinea înregistrată fiind de 7, conform Centrului Marocan pentru Cercetare Ştiinţifică şi Tehnică (6,8 conform Serviciului Seismologic American).

Cutremurul s-a soldat cu cel puţin 2.012 de morţi şi 2.059 de răniţi, dintre care 1.404 sunt în stare foarte gravă, a anunţat sâmbătă seara Ministerul de Interne.

În provincia Al-Haouz, unde a fost localizat epicentrul, se înregistrează cele mai multe victime, 1.293 de morţi, urmată de provincia Taroudant cu 452 de morţi. În aceste două zone situate la sud-vest de oraşul turistic Marrakech, sate întregi au fost distruse de cutremur.

Mesajul lui Reda Jaadi după tragedia din Maroc

Fost jucător la Dinamo, la începutul anului 2019, Reda Jaadi a făcut câteva declarații despre situația din țara sa, dezvăluind decizia luată de Federația Marocană de Fotbal. 

"Vă mulțumesc pentru interes. Toți din familia mea sunt în siguranță. Am simțit ceva, dar nu foarte puternic, deoarece ne aflăm în zona de nord a țării, la frontiera dintre Spania și Maroc. 

Ne-am mutat cu câteva zile înainte să se întâmple nenorocirea. În apartamentul în care am locuit s-au spart toate geamurile, mobila s-a mișcat foarte tare, unele obiecte au căzut. Este tragic ceea ce s-a întâmplat, sunt multe decese în zona

Federația Marocană de Fotbal a decis ca membrii tuturor echipelor din campionatul intern să meargă și să doneze sânge, deoarece este nevoie pentru tratarea răniților. Vom rămâne uniți și, împreună, o să trecem și peste această tragedie", a declarat fotbalistul de 28 de ani, în exclusivitate pentru PRO TV

  • 14 partide a jucat Reda Jaadi pentru Dinamo, marcând un gol în cele aproape 1000 de minute jucate
ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!