Manuel Neuer a vorbit pentru prima dată despre lupta cu cancerul de piele: "Am fost operat de trei ori"

Manuel Neuer Bayern Munchen cancer de piele Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 02 Noiembrie 2022, 15:01
Data actualizarii: Miercuri 02 Noiembrie 2022, 15:01

Manuel Neuer a vorbit despre un moment dramatic trăit în viața sa. 

Căpitanul echipei Bayern Munchen şi al selecţionatei de fotbal a Germaniei s-a confruntat cu un cancer de piele, care nu i-a afectat însă cariera sportivă.

Manuel Neuer, în vârstă de 36 de ani, a dezvăluit într-un comunicat de presă că a fost supus la trei intervenţii chirurgicale după ce i-a fost detectat un cancer de piele la faţă.

Acest lucru l-a motivat să lanseze o cremă de protecţie solară împreună cu jucătoarea de tenis Angelique Kerber. Noul produs creat de cei doi campioni germani urmează să permită, între altele, reducerea efectelor nefaste pe care le poate avea soarele asupra oamenilor în general şi a sportivilor care se pregătesc în aer liber.

"Amândoi avem un istoric personal în ceea ce priveşte bolile de piele. Angelique a avut o hiperpigmentare legată de soare, iar eu am avut cancer de piele la faţă, pentru care am fost operat de trei ori", a precizat Manuel Neuer.

"De aceea nu facem concesii în ceea ce priveşte protecţia solară, ne antrenăm în aer liber şi ne place şi să petrecem timpul liber în exterior", a adăugat fotbalistul.

În 2021, au existat deja speculaţii despre o posibilă boală de piele în cazul lui Neuer, după ce portarul a fost văzut cu un bandaj pe faţă.

Goalkeeper-ul se recuperează în prezent după o accidentare la la umăr, care l-a făcut să stea departe de gazon la ultimele meciuri ale lui Bayern Munchen. El este aşteptat să revină însă pe gazon sâmbătă, la partida de campionat cu Hertha Berlin, cu două săptămâni înaintea startului Cupei Mondiale din Qatar.

Germania face parte din Grupa E la CM 2022 (20 noiembrie-18 decembrie) şi va juca în ordine cu Japonia (23 noiembrie), Spania (27 noiembrie) şi Costa Rica (1 decembrie).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!