Macron vrea să o dea la pace cu Putin! Anunțul făcut de președintele Franței

Emmanuel Macron Jocurile Olimpice Vladimir Putin Stiri Emmanuel Macron / Getty Images
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 17 Martie 2024, 12:36
Data actualizarii: Duminica 17 Martie 2024, 12:40

Macron a anunțat că Rusiei i se va cere să respecte o încetare a focului în Ucraina în timpul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Președintele Franței vrea pace în Europa în timpul desfășurării Jocurilor Olimpice de la Paris.

Întrebat dacă se va face o cerere de încetare a focului în timpul Jocurilor Olimpice, Macron a răspuns: "Va fi solicitat".

Despre participarea rușilor și bielorișilor la Olimpiadă: "Norma ţării gazdă este să se mişte în pas cu mişcarea olimpică. Acesta este un mesaj de pace. Vom urma, de asemenea, decizia Comitetului Olimpic", a spus Macron, potrivit news.ro.

Rușii și bielorușii ar putea fi interziși la Olimpiadă

Comitetul Internaţional Olimpic a condamnat invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022, declarând că guvernul rus a încălcat Armistiţiul Olimpic, care îşi propune să valorifice puterea sportului pentru a promova pacea şi dialogul.

Joi, preşedintele Comitetului Olimpic Rus a declarat că ROC nu va boicota Jocurile Olimpice de la Paris din acest an, în ciuda restricţiilor impuse sportivilor de CIO, ca pedeapsă pentru invadarea Ucrainei. Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat miercuri pentru Reuters, într-un interviu, că preferă ca ruşii şi belaruşii ”să nu vină”.

Ruşilor şi belaruşilor li s-a interzis iniţial să concureze la nivel internaţional în urma invaziei ruse în Ucraina, pentru care Belarus a fost folosit ca punct de sprijin.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!