Lovitura pregătită de Rusia! Artificiul prin care rușii se pregătesc să fenteze blocada europenilor

Jocurile Olimpice Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 Rusia Vladimir Putin Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 18 Februarie 2023, 08:55
Data actualizarii: Sambata 18 Februarie 2023, 08:59

Federaţiile de gimnastică şi lupte din Rusia au anunţat marţi că au primit invitaţii de a participa la Jocurile Asiatice din 2023, o mişcare care ar putea deschide calea calificării sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice de la Paris, din vara lui 2024.

Dacă informaţia se va confirma oficial, gimnaştii şi luptătorii ruşi ar urma să concureze la Jocurile Asiatice programate în perioada 23 septembrie - 8 octombrie la Hangzhou (China).

„Am primit invitaţia de a participa la Jocurile Asiatice. Vom răspunde că suntem interesaţi, iar apoi vor stabili condiţiile participării noastre”, a declarat preşedintele Federaţiei ruse de gimnastică, Vasili Titov, pentru Match TV.

În comentarii separate pe acelaşi canal, Mihail Mamiaşvili, preşedintele Federaţiei ruse de lupte, a spus că a primit o invitaţie similară.

Rușii vor la Jocurile Olimpice de la Paris

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a anunţat în decembrie că sportivilor din Rusia şi Belarus, cărora le-a fost interzisă participarea la calificările europene din cauza invaziei armatei ruse în Ucrainei, li s-ar putea permite să-şi câştige locurile pentru Paris-2024 prin intermediul calificărilor asiatice.

În cazul în care vor obţine calificarea pentru JO 2024, ruşii ar urma să concureze la Paris ca sportivi neutri, fără drapelul sau imnul lor.

Decizia a fost urmată de apeluri venite din mai multe ţări pentru ca sportivi ruşi şi belaruşi să fie excluşi de la Jocurile Olimpice din 2024.

Ucraina, care s-a angajat să lanseze o campanie împotriva participării Rusiei competiţia de la Paris, a ameninţat că va boicota Jocurile Olimpice din 2024, dacă sportivilor ruşi şi belaruşi li se va permite să concureze.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!