Klaus Iohannis a facut anuntul asteptat de toata lumea! Cum va urma sa se desfasoare vaccinarea in Romania! 

klaus iohannis vaccinare Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 23 Noiembrie 2020, 17:19
Data actualizarii: Marti 24 Noiembrie 2020, 00:51

Romania se confrunta cu cifre ingrijoratoare de infectari cu coronavirus.

Romania va urma sa primeasca nu mai putin de 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID 19. Presedintele Klaus Iohannis a facut un anunt cu privire la strategia de vaccinare care va fi aprobata in zilele urmatoare. 

Potrivit acestuia, primii care vor fi vaccinati vor fi toti lucratorii din sistemul medical si persoanele din grupele de risc. Vaccinarea ar urma sa inceapa cel mai devreme in primavara anului urmator. 

"Vaccinarea se va face etapizat, iar definirea etapelor de vaccinare si initierea acestora vor fi stabilite in functie de aprobarea, productia si alocarea de vaccinuri catre fiecare tara. Vaccinarea se va realiza la locul de munca pentru personalul din domeniul sanatatii si prin centrele de vaccinare fixe si mobile, echipe mobile, reteaua de medicina de familie si centre drive-through pentru celelalte categori de populatie. 

Strategia de distributie va tine cont de conditiile specifice de stocare si transport necesare pentru fiecare vaccin in parte. Ministerul Apararii fiind cel ce va asigura gestionarea depozitului central, precum si al celor sase depozite necesare, de unde se va face distributia catre centrele de vaccinare locale, fixe si mobile. 

Comunicarea clara si transparenta cu cetatenii si in special cu grupurile tinta este esentiala, la fel ca si combaterea dezinformarii si a diseminarii informatiilor false.

Toate informatiile oficiale vor fi comunicate pe un site special dedicat campaniei. Comitetul National de coordonare a avut deja discutii atat cu organizatiile profesionale, cat si cu asociatiile de pacienti si isi propune sa deruleze o serie de intalniri cu corpul medical, dar si cu reprezentatii mass-media. Vaccinurile odata aprobate de organizatiile internationale de profil, sunt sigure, eficiente si reprezinta singura solutie viabila de a pune capat acestor pandemii", a declarat la conferinta de presa Klaus Iohannis. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!