Joe Biden, reacție imediată după anunțul lui Putin! Cum încearcă puterile lumii să oprească conflictul din Ucraina

Joe Biden Război în Ucraina Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 01 Aprilie 2022, 21:49
Data actualizarii: Vineri 01 Aprilie 2022, 21:53

Joe Biden dă asigurări că peste 30 de țări vor elibera petrol din rezervele strategice.

Preşedintele american Joe Biden a promis vineri că „peste 30 de ţări” vor urma exemplul SUA şi vor elibera petrol din rezervele lor strategice pentru a diminua preţul petrolului şi al produselor derivate, relatează AFP.

„În această dimineaţă, peste 30 de ţări s-au regăsit la o reuniune internaţională şi au decis să pună pe piaţă zeci de milioane de barili de petrol suplimentari”, a spus Biden, făcând referire la o iniţiativă a Agenţiei Internaţionale pentru Energie (AIE).

El anunţase joi că Statele Unite vor elibera timp de şase luni din rezervele strategice un milion de barili de petrol în fiecare zi.

Preşedintele democrat încearcă astfel să oprească creşterea preţului combustibililor, care exasperează populaţia SUA şi este speculată de opoziţia republicană înaintea alegerilor legislative de la jumătatea mandatului care vor avea loc în noiembrie.

La rândul său, Joe Biden încearcă să pună această creştere a preţurilor pe seama preşedintelui rus Vladimir Putin, pentru invazia Rusiei în Ucraina. Pe de altă parte, el critică şi industria petrolieră americană pentru acumularea unor profituri imense fără a investi în producţie.

OPEC refuză să mărească producția

Grupul OPEC+, ce reuneşte ţările Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi alţi zece producători, inclusiv Rusia, a convenit joi doar asupra unei creşteri modeste a producţiei, respingând din nou apelurile pentru o sporire mai substanţială a extracţiei pentru a diminua cotaţiile petrolului.

Preţul barilului de petrol Brent a atins 139 de dolari pe 7 martie, un record după criza financiară din 2008. După anunţul lui Biden despre eliberarea unei cantităţi masive de petrol din rezervele strategice, această cotaţie a ajuns vineri în jurul a 100 de dolari.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!