Gigi Becali: "Ăsta e marele meu vis. Peste 10-15 ani, aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo"

Gigi Becali Postul Paștelui Stiri
Ionuț Stoica
Data publicarii: Joi 28 Martie 2024, 18:19
Data actualizarii: Joi 28 Martie 2024, 18:20
Patronul celor de la FCSB, Gigi Becali, în vârstă de 65 de ani, continuă lucrările la biserica pe care o construiește în cartierul Pipera.

Gigi Becali, cunoscut pentru implicarea sa în fotbal și în diverse alte proiecte, a făcut o declarație surprinzătoare în timpul Postului Paștelui, evidențiind importanța abstinenței și a trăirii în smerenie. Patronul echipei FCSB și-a dedicat timpul contemplării și lucrărilor la biserica pe care o construiește în Pipera, după care s-a retras temporar într-o mănăstire. Biserică ce promite a fi una dintre cele mai spectaculoase din țară, cu o cupolă poleită cu aur.

Gigi Becali: "Dacă mănânci mult, te mai uiți după femei”

Becali, în vizită la șantierul bisericii sale, a subliniat importanța postului și a smereniei în viața sa personală, aducând un ton umoristic în discuție. Cu sinceritate, a menționat că excesul în mâncare poate atrage alte patimi și că este esențial să ne autoeducăm în această perioadă.

  • Gigi Becali

„Eu nu merg la biserică aici, merg la altele zi de zi. Nu zic unde, că vin după mine cerșetorii. Știi cum e la biserică?

Că zici că e sfințenia, dar când vezi mergi cu Dacia, apoi Audi și Rolls. Și la bisericî tot așa cauți, unde sunt sute de mii de liturghii, unde e harul mai puternic. Vreau să merg cu Rolls. Unde merg eu la biserici, e Rolls.

E Postul aspru și nu trebuie să vorbești mult, nu poți sa vorbești. Dacă nu ții postul, nu poți să te abții de la alte patimi. Dacă mănânci mult, te mai uiți după femei”, a declarat Gigi Becali, pentru România TV.

Omul de afaceri vrea să se apropie cât mai mult de Dumnezeu

În timp ce își exprima gândurile, Becali a subliniat importanța respectului față de tradițiile religioase și față de învățăturile creștine. A evidențiat că perioada postului îi oferă ocazia de a-și aminti valorile spirituale și de a se apropia mai mult de Dumnezeu.

„Îmi văd de treaba mea. E o echipă, joacă fotbal. Și așa vine postul. Nu mă mai găsiți că o săptămână mă duc prin munți și prin peșteri. Acum eu mă smeresc, îmi văd de treaba mea, sunt cuminte. Sunt credincios Dumnezeului meu”

De asemenea, Becali a dezvăluit că este în mod regulat în contact cu mediul monahal, exprimându-și dorința de a se retrage la o mănăstire în viitor. Chiar dacă planurile sale de viitor sunt incerte, el își exprimă deschis dorința de a se dedica complet credinței sale și de a urma calea spirituală într-un mod autentic.

„Eu asta îmi doresc, să mă retrag la o mănăstire. Nu știu dacă va fi posibil, pentru că fetele mele și soția nu prea sunt de acord. Dar ăsta e marele meu vis. Nu acum, tată, nu se pune problema în următorii ani. Peste 10-15 ani, aș vrea să las totul în regulă și să mă duc acolo. E un loc frumos, liniștit. Și aș vrea să stau de vorbă cu oamenii… Ce vreau este greu, dar nu imposibil. O să vedem, că dacă ele (n.r.: - fetele și soția Luminița) nu mă vor lăsa, nu pot nici eu să plec de capul meu așa.

Nu îmi doresc decât să Îl iubesc mai mult pe Hristos. Asta e dorința mea. Să îl iubesc din ce în ce mai mult pe Hristos și să mă înfieze Dumnezeu, să mă facă frate cu El. Merg la mănăstirea mea, la Comanca. Iubesc pe călugări ca pe frații mei, ca și cum ar fi frații mei. Familia merge în fiecare duminică la biserică și atunci împărtășesc copiii. Sunt mici nepoatele, e diferență de un an între ele”.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!