Fotbalistul iranian și-a primit sentința la câteva zile după ce Mohammad Mehdi Karami a fost spânzurat public! A scăpat de execuție, dar nu și de închisoare 

Amir Nasr-Azadani Iran Mohammad Mehdi Karami Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 15:28
Data actualizarii: Luni 09 Ianuarie 2023, 15:33

Fotbalistul iranian Amir Nasr-Azadani (26 ani) a fost condamnat la moarte în luna decembrie după ce a fost surprins protestând. 

Fotbalistul a protestat împotriva regimului de la Teheran, aprărând drepturile femeilor după ce Mahsa Amini, în vârstă de 22 de ani, a fost omorâtă în custodia poliției după ce a încălcat regulile de purtare a hijabului, lăsându-și câteva fire de păr neacoperite. 

Presa internațională dezvăluia la începutul lunii decembrie că Amir Nasr-Azadani a fost condamnat la moarte, sistemul judiciar al Republicii Islamice plănuind să îl spânzure public, așa cum s-a întâmplat și cu alte personalități care au protestat. FIFPro s-a autosesizat, postând un comunicat dur împotriva regimului de la Teheran, arătându-și dezgustul față de măsurile autorităților iraniene. 

Amir Nasr-Azadani a scăpat de execuție, dar nu și de închisoare 

La câteva zile după anunțul că Mohammad Mehdi Karami, campionul la karate, a fost spânzurat public sâmbătă, la doar 21 de ani, tot în urma unor astfel de proteste. Nasr-Azdani și-a aflat și el sentința, informează rudaw.net

„Amir Reza Nasr-Azadani a fost condamnat de tribunalul Isfahan că face parte dintr-un grup ilegal care are intenția de a perturba securitatea țării cu 5 ani de închisoare, pentru acuzația că a întrunit și condus un ansamblu împotriva securității la 5 ani de închisoare și pentru acuzația că a participat la vrăjmășie împotriva lui Dumnezeu la 16 ani de închisoare”, scrie sursa citată. 

Azadani a fost arestat și acuzat că a fost implicat în moartea a trei ofițeri ai securității și că a luat parte la protestele anti-guvernamentale și va executa cea mai lungă pedeapsă dintre toate cele trei primite. 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!