Fernando Santos a plătit că nu l-a titularizat pe Cristiano Ronaldo! Antrenorul va pleca de la naționala Portugaliei

fernando santos Campionatul Mondial Qatar 2022 Portugalia Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 13 Decembrie 2022, 12:39
Data actualizarii: Marti 13 Decembrie 2022, 12:51

Fernando Santos (68 ani) va părăsi selecționata Portugaliei. Antrenorul are contract până în 2024, dar rezilierea amicală va avea loc în zilele următoare. 

Portugalia va ataca Campionatul European din 2024 cu alt selecționer

Va avea loc o schimbare în ceea ce privește antrenorul naționalei Portugaliei. Potrivit A Bola, citat de Noticiasaominuto, Fernando Santos își va termina activitatea de antrenor după participarea la Cupa Mondială. Noul antrenor va ghida jocurile începând cu luna martie.

Antrenorul are contract cu Federația Portugheză de Fotbal până în 2024, dar va semna o reziliere pe cale amiabilă, punând capăt unei relații care durează din 2014.

Aceeași sursă subliniază că nu există nicio grabă pentru a încheia divorțul dintre părți, mai ales că legătura care îl leagă pe Fernando Santos de FPF este mai complexă decât s-ar putea crede. Acordul dintre federație este cu Femacosa și prin această firmă a lui Fernando Santos sunt plătiți atât selecționerul, cât și echipa tehnică.

În ceea ce privește succesorul antrenorului de 68 de ani, Fernando Gomes, liderul FPF, a început deja să analizeze piața pentru a identifica potențiali noi selecționeri. Potrivit ziarului A Bola, în joc se află nume de antrenori portughezi și străini.

Fernando Santos, capăt din drum la naționala Portugaliei din cauza lui Cristiano Ronaldo?

Fernando Santos a câștigat două trofee cu naționala Portugaliei: Campionatul European din 2016 și Liga Națiunilor în 2019. 

La Campionatul Mondial din Qatar lusitanii s-au oprit în sferturi, fiind eliminați de Maroc, 0-1. La acest joc și la meciul din optimi cu Elveția, 6-1, tehnicianul a surprins. L-a titularizat pe Goncalo Ramos (21 ani) în locul lui Cristiano Ronaldo (37 ani). 

În partida din optimi atacantul Benficăi i-a răsplătit încrederea lui Fernando Santos. A marcat trei goluri și a avut o evoluție încântădoare. Însă cu Maroc Goncalo Ramos nu a mai fost atât de productiv și nu a putut împiedica eliminarea Portugaliei de la Campionatul Mondial din Qatar. 

Sursă foto: Getty

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!