Stiri

Dzhokhar Tsarnaev, teroristul din spatele atentatului de la maratonul din Boston, a fost condamnat la moarte

Anunt de ultima ora in SUA! Jokar Tsarnaev a fost condamnat la moarte de judecatorii din SUA pentru 6 capete capitale de acuzare, anunta Guardian.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 15 Mai 2015, 22:39
Data actualizarii: Vineri 15 Mai 2015, 22:48

Trei persoane, printre care si un copil de 8 ani, au murit in urma atentatelor din aprilie 2013, cand doua bombe artizanale amplasate in oale sub presiune au explodat aproape simultan in apropierea liniei de sosire, cu putin timp inainte de ora 15.00 (18.00 ora Romaniei).

Tot atunci au fost ranite 264 de persoane, dintre care aproximativ 12 au suferit ulterior amputari de membre. Bombele ascunse in ruscacuri au fost amplasate de doi frati musulmani de origine cecena care locuiau in Boston, identificati dupa cateva zile. Cel mai mare dintre ei, Tamerlan Tarnaev, in varsta de 26 de ani, a fost ucis la 19 aprilie, dupa o cursa de urmarire cu politia. Fratele sau mai mic, Jokar, in varsta de 20 de ani, a fost arestat, grav ranit, cateva ore mai tarziu.

Asistentul procurorului SUA, Aloke Chakravarty, a declarat ca Tarnaev a avut drept tinta maratonul din 2013, pentru ca era o zi in care atentia lumii era concentrata pe Boston. "A vrut sa terorizeze aceasta tara. Acuzatul a crezut ca valorile sale sunt mai importante decat lumea din jurul sau. A vrut sa-i trezeasca pe mujahedini, pe razboinicii sfinti. A vrut sa terorizeze aceasta tara. A vrut sa pedepseasca America pentru ceea ce le face oamenilor sai" - a declarat procurorul acuzarii.

In replica, Tarnaev si-a scuturat usor capul, atunci cand Chakravarty l-a numit terorist.

Modifică setările cookies