Dublă Ferrari în prima cursă a sezonului de F1: Leclerc a câştigat în Bahrain, Sainz s-a clasat al doilea. Ce a făcut Verstappen

Ferrari Formula 1 Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 20 Martie 2022, 19:11
Data actualizarii: Duminica 20 Martie 2022, 19:33

Prima etapă a sezonului de Formula 1 a fost câștigată de Leclerc. Etapa a doua, Marele Premiu al Arabiei Saudite, va avea loc săptămâna viitoare, la Jeddah.

Pilotul monegasc Charles Leclerc (Ferrari) a câştigat Marele Premiu al Bahrainului, prima cursă a sezonului 2022 din Campionatul Mondial de Formula 1, care a avut loc duminică pe circuitul de la Sakhir (5,412 km).

Leclerc l-a devansat cu 5 sec 598/1000 pe coechipierul său de la Ferrari, spaniolul Carlos Sainz Jr, în timp ce pe poziţia a treia s-a clasat britanicul Lewis Hamilton, la 9 sec 675/1000.

Campionul mondial en titre, olandezul Max Verstappen, a fost nevoit să abandoneze în finalul cursei, din cauza unei probleme mecanice, la fel ca şi colegul său de la echipa Red Bull, mexicanul Sergio Perez.

Scuderia Ferrari obţinuse ultima sa dublă în Formula 1 septembrie 2019, pe circuitul de la Singapore, unde germanul Sebastian Vettel (care concurează acum pentru Aston Martin) şi monegascul Charles Leclerc s-au clasat pe primele două locuri.

Următoarea etapă din Marele Circ va avea loc săptămâna viitoare în Arabia Saudită.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!