Decizie radicală luată de Rinat Ahmetov! Patronul lui Șahtior Donețk renunță la o afacere de sute de milioane de euro

Rinat Ahmetov Sahtior Donetk Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 Iulie 2022, 18:46
Data actualizarii: Luni 11 Iulie 2022, 19:03

Oligarhul ucrainean Rinat Ahmetov, proprietarul uzinei siderurgice Azovstal din Mariupol, care a fost distrusă de bombardamentele rusești, renunță la una dintre afacerile sale.

Cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov, a declarat luni că compania sa de investiţii va ieşi din afacerile de media pentru a se conforma legislaţiei adoptate anul trecut menită să limiteze influenţa "oligarhilor", relatează Reuters.

Într-un comunicat trimis Reuters, Ahmetov a precizat că Media Group Ukraine va preda licenţele pentru canalele de televiziune şi presă scrisă statului ucrainean şi că va pune capăt şi activităţilor online.

Ahmetov a spus că firma de investiţii SCM nu a reuşit să vândă afacerea de media în condiţii de piaţă din cauza războiului din Ucraina şi a termenului de şase luni prevăzut de legislaţia anti-oligarhi pentru vânzarea activelor din media.

„Fiind cel mai mare investitor privat din economia ucraineană, am afirmat în mod repetat că nu am fost niciodată şi nici nu voi fi un oligarh”, a mai menţionat Ahmetov.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!