GALERIE FOTO Dănuț Lupu ar putea ieși azi din închisoare! Cum arată după 5 luni de detenție + clubul care i-a făcut deja ofertă

Danut Lupu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 07 Martie 2024, 11:04
Data actualizarii: Joi 07 Martie 2024, 11:08

Dănuț Lupu (57 de ani) ar putea ieși anticipat din închisoare, după condamnarea primită la începutul lunii octombrie 2023.

Pe 2 octombrie 2023, Dănuț Lupu era condamnat definitiv la 7 luni și 10 zile de închisoare cu executare pentru că a condus fără permis valabil. 

Dănuț Lupu ar putea ieși azi din închisoare

După aproximativ cinci luni de detenție, fostul internațional ar putea ieși din închisoare. Solicitarea sa de liberare condiționată este dezbătută joi de Judecătoria Sectorului 5, anunță g4media.ro. Instanța a rămas în pronunțare

Potrivit sursei citate, Ingrid Miclăuș, avocata lui Dănuț Lupu a invocat mai multe motive pentru eliberarea condiționată a fostului fotbalist, printre ele numărându-se faptul că ex-internaționalul " a dat dovezi temeinice pentru îndreptarea comportamentală, a avut un comportament exemplar față de personalul unității și față de celelalte persoane încarcerate, a fost stăruitor în muncă, dar și faptul că a reprezentat România, participând la Campionatul mondial de fotbal din 1990".

Dus la Judecătoria Sectorului 5, Dănuț Lupu a spus, potrivit iamsport.ro: "Regret fapta pe care am făcut-o. Vreau să mă întorc acasă, la familie".

În fața Instanței, avocata Ingrid Miclăuș a prezentat argumentele pentru care Dănuț Lupu ar trebui să părăsească închisoare. Ea a spus că fostul fotbalist de la Dinamo sau Rapid are deja și o ofertă din partea lui CS Dinamo, unde ar urma să ocupe funcția de director sportiv.

"Solicităm să admiteți cererea formulată și să dispuneți eliberarea condiționată, fiind îndeplinite condițiile prevăzute de lege.

A executat 148 de zile, mai mult decât 2/3 din perioadă. Domnul Lupu a achitat și cheltuielile judiciare impuse de Judecătoria Cornetu.

Suntem conștienți că este o vocație, nu un drept absolut, dar a dat dovezi de îndreptare comportamentală. A avut un comportament exemplar pe perioada încarcerării cu personalul.

Nu a suferit nicio sancțiune, ba chiar a fost compensat. A regretat și conștientizat consecințele faptelor. Domnul Lupu a participat la toate acitivitățile de reintegrare socială. În perioada ianuarie-martie 2024 a câstigat 11 zile de muncă, considerate ca executate.

Dacă va fi eliberat condiționat, își va desfășura activitatea la clubul Dinamo, de unde are propunere de exectuare a postului de director sportiv. În cazul în care va fi eliberat, ar dori să efectueze o operație chirurgicală în viitorul apropiat", ar fi spus avocata Ingrid Miclăuș, potrivit sursei citate.

VIDEO Dănuț Lupu, în octombrie, când a fost transportat la Penitenciarul Rahova

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!