Operatia lui Cristi Borcea s-a incheiat cu bine dupa peste 6 ore! Vezi ce a spus doctorul care l-a operat si care e starea sefului de la Dinamo:

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 12 Martie 2012, 16:50
Data actualizarii: Luni 12 Martie 2012, 18:49

Actionarul echipei Dinamo Bucuresti a fost opera la Spitalul Floreasca din Capitala unde medicii i-au rezolvat problemele de la inima.

UPDATE 18.50

Presedintele executiv al FC Dinamo, Cristian Borcea avea o malformatie, probabil congenitala, artera coronara era strangulata de o punte musculara, a explicat, luni, medicul serban Bradisteanu, la finalul interventiei chirurgicale.

Cristian Borcea a fost operat, luni, iar interventia a durat sase ore si jumatate.

Pacientul avea artera coronara strangulata de o punte musculara. In cadrul interventiei a fost sectionata puntea musculara. De asemenea, a fost recoltata o portiune din artera mamara interna si apoi a fost grefata pe artera bolnava. Artera grefata ocoleste portiunea blocata din artera coronara. Acest nou pasaj va aduce sânge bogat in oxigen pentru muschiul cardiac, a explicat doctorul serban Bradisteanu - cel care l-a operat in august 2011 si pe Cornel Dinu, administratorul delegat al FC Dinamo.

Bypass-ul coronarian este o interventie de revascularizare, folosita pentru a imbunatati fluxul sanguin al inimii la pacientii cu afectiuni severe ale arterelor coronare.

Afectiunile arterelor coronare apar atunci când aceste artere care aduc sânge pentru muschiul cardiac (numite artere coronariene) sunt blocate datorita obstructiei cu un material numit placa de aterom ce se formeaza la interiorul vasului de sânge sau, in acest caz, de o punte musculara. Daca blocajul este sever, pot apare dureri toracice (numite si angina), dificultati de respiratie si, in unele cazuri, infarct miocardic.

Sursa: Mediafax

UPDATE 16:00

Fundasul Dragos Grigore a declarat  ca toti jucatorii dinamovisti sunt ingrijorati de starea de sanatate a presedintelui executiv Cristian Borcea, dar sunt optimisti in ceea ce priveste reusita operatiei pe cord la care este supus actionarul clubului "alb-rosu".

"Nu stiu daca avem voie sa-l vizitam. Dar ii transmit multa sanatate si il astept cat mai repede alaturi de noi. Suntem oarecum ingrijorati pentru ca e o operatie destul de grea, dar a ales sa se opereze la cel mai bun doctor din Romania si cred ca va fi o operatie cu succes", a spus Grigore.

Si Alexandru Curtean a tinut sa-i transmita lui Borcea ca-l asteapta sa revina cat mai repede alaturi de echipa: "Noi ii dorim multa sanatate, sa se refaca mult mai repede si sa vina alaturi de noi".

UPDATE 15:00

"Nu stiu ce sa ii urez lui Borcea... Ce-a patit, moare? Sper sa ii reuseasca operatia, cred ca si fotbalul si dansul a la Shakira i-au adus aceste probleme", a spus Ilie Nastase

UPDATE! 13:10 Operatia dureaza deja de 3 ore, iar medicii au fost nevoiti sa ii opreasca inima pentru a reusi sa repare cele 2 artere coronare.

Operatia este programata, iar Cristi Borcea s-a internat inca de aseara. Interventia pe cord deschis este realizata pentru ca dinamovistul are mai multe artere coronare infundate, numarul lor urmand a fi stabilit in timpul interventiei de bypass.

Cristi Borcea este operat de echipa chirurgului Serban Bradisteanu de la Spitalul Floreasca.

Ramai pe www.sport.ro pentru amanunte!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!