Coreea de Nord a facut cel mai mare JAF de masini din istorie! Cum au reusit sa ia GRATIS 1000 de masini noi, de ultima generatie

Coreea de Nord Volvo Stiri Coreea de Nord a facut cel mai mare JAF de masini din istorie! Cum au reusit sa ia GRATIS 1000 de masini noi, de ultima generatie
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 06 Februarie 2021, 22:35
Data actualizarii: Sambata 06 Februarie 2021, 22:36

Cand te gandesti la jafuri de masini, cu siguranta nu-ti trece prin minte sa te raportezi la afaceri guvernamentale dubioase!

In anii '70, Correa de Nord a comandat 1 000 de masini Volvo noi uzinei din Suedia. Automobilele au fost livrate, insa Coreea de Nord nu s-a mai obosit sa faca plata catre Volvo. Incercarile repetate ale firmei suedeze, precum si ale mai multor corpuri diplomatice au fost in zadar. Nord-coreenii au ignorat pur si simplu documentele de plata. Pana astazi, 'factura' neachitata la Volvo a nord-coreenilor reprezinta dovada celui mai mare jaf de masini din istorie!

In anii '70, Suedia a primit comenzi uriase de utilaje si echipamente din Coreea de Nord. Conform mai multor surse, 'nota de plata' a operatiunilor dintre cele doua state a depasit 70 de milioane de dolari. O mare parte din aceasta a ramas neacoperita.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!