Continuă coșmarul pentru baschetbalista americană aflată în detenție în Rusia! Lavrov: „Vorbim de fapte și dovezi!”

Brittney Griner Serghei Lavrov Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Mai 2022, 14:26
Data actualizarii: Vineri 13 Mai 2022, 14:29

Rușii se apără după ce Departamentului american de Stat a susținut că baschetbalista americane Brittney Griner este ținută în detenție ilegal în Rusia.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că arestarea ei s-a bazat „pe fapte și dovezi obiective”, transmite CNN.

„A fost prinsă în flagrant în timp ce încerca să facă contrabandă cu ulei de hașis. În Rusia, aceasta este o infracțiune. În conformitate cu paragraful „c”, secțiunea 2 a articolului 229.1 din Codul penal al Federației Ruse (privind contrabandă cu droguri), ea riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani”, se arată într-un comunicat publicat, joi, de CNN.

Griner a fost arestată pe baza deciziei Tribunalului Districtual Khimki din Regiunea Moscova din 18 februarie și este arestată într-un centru de detenție.

„Acuzațiile sunt grave, bazate pe fapte obiective și dovezi indiscutabile. Încercările Departamentului de Stat de a pune la îndoială validitatea detenției lui B. Griner se explică numai prin dorința de a influența justiția prin politizarea unei situații general înțelese”, a mai arătat ministerul rus de externe.

Rușii au ținut să sublinieze că „decizia finală în acest caz ar trebui să fie luată de instanță”.

Griner a fost reținută de autoritățile din Rusia în luna februarie a acestui an, după ce a încercat să introducă în țară substanțe narcotice.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!