GALERIE FOTO Ciolacu de la Riga! Cum arată Evika Silina, noul prim-ministru al Letoniei

Evika Silina Ingrida Šimonytė Kaja Kallas Letonia tarile baltice Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 19 Septembrie 2023, 12:42
Data actualizarii: Marti 19 Septembrie 2023, 13:43

Avocata a fost desemnată premier de Parlamentul din țara baltică.

Evika Silina a devenit săptămâna trecută prim-ministrul Letoniei, după votul primit în Saeima, Parlamentul unicameral de la Riga.

Fostă avocată și fostă ministru al bunăstării, Silina va conduce un guvern de coaliție, iar numirea sa face acum ca toate cele trei țări baltice, membre UE și NATO, să fie conduce de prim-miniștri femei: Evika Silina în Letonia, Ingrida Šimonytė în Lituania și Kaja Kallas în Estonia.

Ce va face Evika Silina, noul prim-ministru al Letoniei

Evika Silina (48 de ani) s-a angajat să treacă la educaţia totală în limba letonă până în 2025 în ţara unde etnicii ruşi reprezintă un sfert din populaţie şi se tem să-şi piardă identitatea, precum şi să îngrădească graniţele Letoniei cu Belarus şi Rusia până la sfârşitul anului 2023, notează Reuters, citată de Agerpres.

"Cred că nu vor exista schimbări în politica de securitate dură a Letoniei şi nu vor exista schimbări în sprijinul pentru Ucraina.

Cea mai semnificativă schimbare politică ar putea fi intenţia noului guvern de a legifera asupra drepturilor omului, cum ar fi să încerce să permită căsătoriile cuplurilor de acelaşi sex", a explicat Filips Rajevskis, politolog din Riga.

Foto: EPA, Scanpix/Leta, ERR, Evika Silina

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!