Cel mai mare succes din istoria sportului in business: un fost medaliat olimpic la caiac canoe este noul presedinte al unei companii gigant

Michael Evans Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 04 August 2015, 16:04
Data actualizarii: Marti 04 August 2015, 16:35

Canadianul Michael Evans este de astazi noul presedinte Alibaba Group, compania cu cea mai mare listare initiala la bursa

Canadianul Michael Evans, fost medaliat cu aur la Olimpiada din 1984 in proba de caiac canoe, este de astazi noul presedinte al companiei Alibaba Group, retaierul gigant cu jumatate de miliard de utilizatori in China, scrie The Wall Street Journal.

Fost presedinte al companiei Goldman Sachs Group Inc., Evans se va ocupa de strategia de expansiune a retailerului online. In Asia, alibaba.com este cel mai mare site de e-commerce, cu 500 de milioane de utilizatori numai in China, in 2014.

Alibaba Group este compania cu cea mai mare listare initiala la bursa (170 de dolari / actiune) si a doua companie din lume in e-commerce, dupa amazon.com. DETALII AICI

Alibaba Group este detinuta de Jack Ma, cel mai bogat chinez, cu o avere estimata la peste 25 de miliarde de dolari.

Michael Evans a castigat medalia de aur la Jocurile Olimpice in 1984 in proba de caiac, unde a facut pereche cu fratele sau geaman, Mark Evans.

Canadianul de 58 de ani, care atunci cand a castigat aurul olimpic era, in paralel, si student la Universitatea Oxford, a devenit astfel sportivul cu cea mai mare ascensiune in business.

In Romania, Ion Tiriac "joaca rolul" lui Michael Evans. Fost participat la Jocurile Olimpice de iarna de la Innsbruk cu nationala de hochei (1964), apoi jucator de tenis timp de mai bine de un deceniu, Tiriac a reusit sa stranga pana in prezent o avere de peste 2 miliarde de euro din afaceri personale.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!