Sporturi

Cursă nebună, plină de evenimente. Hamilton a câștigat Marele Premiu al Arabiei Saudite! Finala sezonului va fi la Abu Dhabi, pe 12 decembrie

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes) a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Arabiei Saudite, penultima cursă a sezonului şi prima în această ţară, pe circuitul urban de la Jeddah (6,174 km),

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 23:02
Data actualizarii: Duminica 05 Decembrie 2021, 23:26

Hamilton, care a plecat din pole position, l-a egalat astfel pe olandezul Max Verstappen (Red Bull-Honda) în clasamentul general astfel încât titlul în acest an se va decide în ultima cursă a sezonului, weekend-ul viitor, la Abu Dhabi. 

În turul 37, Hamilton l-a atacat pe Verstappen pe linia dreaptă, monoposturile s-au atins în primul viraj şi din nou olandezul a revenit în frunte tăind curba următoare. Lui Max i s-a transmis să-i cedeze poziţia lui Lewis, Verstappen a aşteptat să fie ajuns de Hamilton, a frânat, cele două maşini lovindu-se iar, scrie news.ro.

Cei doi piloţi au continuat să ruleze şi, în turul 42, Verstappen i-a cedat poziţia rivalului său pentru a o recupera imediat. Olandezul nu a mai avut ce face în turul următor, când septuplul campion mondial a atacat decisiv şi şi-a depăşit clar adversarul. Verstappen s-a ales şi cu o penalizare de cinci secunde pentru ceea ce a făcut în turul 37 şi nu a putut să intre la boxe pentru a schimba pneurile şi câştiga punctul care recompensează cel mai rapid pilot. Acesta i-a revenit tot britanicului.

"Concurez de foarte mult timp, dar astăzi a fost incredibil de dificil. Am încercat să fiu cât mai dur cu putință, folosind experiența pe care am adunat-o de-a lungul timpului. A fost dificil, dar am câștigat ca o echipă", a spus Lewis Hamilton.

Modifică setările cookies