Arabia Saudita a arestat 11 printi, intre care si pe cel care l-a umplut de bani pe Reghecampf la Al Hilal!

Arabia Saudita Al Hilal Al-Waleed bin Talal Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 05 Noiembrie 2017, 13:32
Data actualizarii: Duminica 05 Noiembrie 2017, 13:49

Autoritatile din Arabia Saudita au arestat 11 printi si mai multi fosti ministri, intr-o ancheta uriasa a organelor anticoruptie, anunta televiziunea de stat Al Arabiya.

Guvernul saudit a dispus retinerea intr-o actiune anticoruptie a 11 printi si a mai multor fosti demintari de rang inalt, anunta televiziunea de stat.

Potrivit Al Arabiya, regele Salman al Arabiei Saudite a dispus inlaturarea printului care conducea Garda Nationala si a inlocuit ministrul economiei, anuntand totodata si infiintarea unui nou organism anticoruptie.

Printul al-Walled bin Talal, unul dintre cei mai bogati oameni din Arabia, care a investit inclusiv in reteaua de socializare Twitter, a fost arestat. Acesta a finantat ani buni echipa de fotbal Al Hilal, antrenata in trecut si de Laurentiu Reghecampf si Cosmin Olaroiu.

Potrivit televiziunii de stat din Arabia, Comitetul nou infiintat de regele Salman investigheaza si inundatiile grave din 2009, care au luat pe nepregatite orasul Jiddah, dar si raspandirea unui virus respirator care a ucis mai multi oameni si de care autoritatile s-ar face vinovate pentru ca nu au actionat pentru protejarea cetatenilor.

Cea mai inalta instanta din Arabia Saudita, cea islamica, a notat de asemenea ca "lupta anticoruptie este o datorie islamica".

Persoanele retinute s-au ales cu conturile blocate si nu pot parasi tara. De asemenea, acestia nu pot face niciun fel de tranzactie, pentru a nu-si transfera banii in alte parti ale lumii.

Presa straina aminteste si de lupta pentru putere din Arabia Saudita. Printul Miteb, unul dintre cei suspectati de autoritati, este fiul fostului rege Abdullah, acesta fiind la un moment dat considerat drept un urmas al tronului.

De asemenea, Printul Mohammed bin Nayef a fost inlaturat in urma cu mai multe luni din functia de ministru al internelor, pierzand-si si dreptul de succesor la tron.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!