ANUNTUL care poate indeparta copiii de fotbal! Un studiu spune ca pot avea mari probleme de sanatate daca fac asta:

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 11 August 2014, 18:17
Data actualizarii: Luni 11 August 2014, 18:32

Un studiu facut de britanici arata ca lovirea balonului cu capul este periculoasa pentru copii.

"The Independent" reda declaratia profesorului Michael Grey, de la Universitatea din Birmingham, care spune ca "lovirea mingii cu capul este periculoasa pentru copii, din cauza ca acestia nu au corpurile suficient de dezvoltate pentru a face fata durerilor si socurilor repetate".

CE SE INTAMPLA

In 2002, jucatorul Jeff Astle a decedat. El a jucat fotbal in anii '60 pentru WBA, iar cauza mortii se leaga de traumatisme suferite la cap, din cauza lovirii repetate a balonului. Familia a comandat un studiu celor de la FA, iar verdictul oferit acum de un patolog lamureste problema.

"Atat eu, cat si colegii mei credem ca lovirea mingilor cu capul de catre copii nu este sigura. Motivul este cauzat de faptul ca muschii gatului nu sunt dezvoltati direct proportional cu marimea capului, dar si de faptul ca inca se dezvolta creierul, asa ca micutii sunt intr-o perioada foarte vulnerabila pentru a primi o lovitura in cap. Nu stim daca accidentarile repetate la cap sunt sigure pentru sportivii de performanta", a spus cercetatorul Michael Grey.

"Stim ce l-a omorat pe tata. Lovirea mingilor cu capul l-a ucis pe tata, iar FA nu recunoaste asta. Ne ingrijoram nu doar pentru fotbalistii actuali, ci si pentru copiii din acest joc. Ei trebuie sa stie riscurile si sa faca alegerile in cunostinta de cauza", a declarat fiica lui Jeff Astle, Dawn, inaintea unei intalniri cu presedintele FA, Greg Dyke, si cu neurochirurgul Willie Stewart.

Saptamana trecuta, FA a lansat noi reguli, potrivit carora jucatorii care isi pierd cunostinta in timpul meciurilor din Premier League nu vor mai avea voie sa revina pe teren.

Totusi, FA a anuntat ca nu are cunostinta de rezultatele studiului efectuat in ultimii zece ani, prin care se doreste aflarea legaturilor dintre loviturile cu capul si afectiunile creierului.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!