Antrenorul Constantin Iacoban, arestat preventiv după ce ar fi agresat sexual o minoră. Comunicatul Parchetului

Constantin Iacoban agresiune sexuala atletism Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 09 Februarie 2023, 15:03
Data actualizarii: Joi 09 Februarie 2023, 15:02

Antrenorul de atletism Constantin Iacoban, de la Clubul Sportiv Școlar Dinamo, a fost arestat preventiv după ce ar fi agresat sexual o minoră.

Potrivit G4Media, Constantin Iacoban (59 de ani) este acuzat că a agresat sexual o fată în vârstă de 15 ani. Fapta s-ar fi produs în noiembrie 2021, iar respectiva minoră îi era elevă de nouă ani.

Antrenorul Constantin Iacoban, arestat preventiv după ce ar fi agresat sexual o minoră

Iacoban, care este directorul CSȘ Dinamo, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Sursa citată scrie că "sub pretextul că îi face un masaj de refacere musculară, ar fi abuzat de copilă, atingând-o în zona genitală și pe sâni și a folosit și un vibrator".

Mai mult, alte două fete îl acuză pe antrenor de fapte similiare și ar fi mers deja la audieri.

  • În cazul în care va fi găsit, Constantin Iacoban riscă o pedeapsă cuprinsă între doi și șapte ani de închisoare.

Parchetul de pe lângă Tribunalul București a emis un comunicat oficial în care a oferit detalii despre acest caz.

"La data de 08.02.2023, într-o cauză constituită în cursul lunii ianuarie 2023, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat pentru săvârşirea unei infracţiuni de agresiune sexuală comisă asupra unui minor, probele administrate în cauză până în prezent conturând următoarea situaţie de fapt:

În data de 09 noiembrie 2021, inculpatul, profesor de atletism la un club sportiv din Bucureşti, a exercitat asupra persoanei vătămate, una dintre elevele sale, în vârstă de 15 ani la momentul savarsirii faptei, acte de natură sexuală, altele decât cele care s-ar putea circumscrie infracţiunii de viol. Actele de natură sexuală au fost exercitate de inculpat în mod repetat şi prin punerea persoanei vătămate minore în imposibilitate de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa, în timp ce se aflau într-o garsonieră din București, unde cei doi ajunseseră ca urmare a pretextului invocat de inculpat de efectuare a unui masaj de refacere musculară, în contextul unui raport de autoritate generat de relaţia profesor-elev şi a unei disproporţii fizice dintre aceştia.

În data de 08.02.2023, inculpatul a fost prezentat Judecătoriei Sectorului 2 Bucureşti cu propunere de luare a măsurii arestării preventive, propunerea fiind admisă în aceeaşi zi şi dispunându-se arestarea preventivă a inculpatului pentru o durată de 30 de zile. Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri – Biroul Agresiuni Sexuale din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată în comunicat, potrivit Prosport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!