Bilantul persoanelor din avion a fost revizuit: sunt mai putini morti decat se anuntase initial! Gestul urias ale rivalelor din campionat: vor sa cedeze jucatori la Chapecoense

Live Blog
LIVE UPDATE - Tragedie aviatica
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 30 Noiembrie 2016, 09:10
Data actualizarii: Miercuri 30 Noiembrie 2016, 09:24

Chapecoense se indrepta spre finala Copa Sudamerica. Avionul, folosit si de nationala Argentinei, ar fi aterizat fortat

09:23 30 Nov
Ronaldo doneaza 2 milioane de euro!

Cristiano Ronaldo vrea sa-i ajute pe cei de la Chapecoense cu 2 milioane de euro. "Imbratisez tot fotbalul brazilian in aceste moimente grele", a postat el pe Facebook. In schimb, PSG a negat intentia de a dona 40 de milioane de euro clubului ramas fara aproape toti jucatorii in urma accidentului aviatic din Columbia. "Nu era momentul sa facem asa ceva. Suntem alaturi de clubul Chapecoense si de toate familiile victimelor", a anuntat PSG intr-un comunicat. 

Rivalele lui Chapecoense din campionat s-au oferit insa sa le imprumute jucatori, iar clubul sa fie scutit de grijile retrogradarii in urmatorii trei ani, anunta Globo. Flamengo, Palmeiras si Sao Paulo sunt echipele dispuse sa cedeze imediat jucatori la Chapecoense. Fotbalul e suspendat in acest moment in Brazilia, la fel ca toate manifestarile sportive din aceste zile. 
09:09 30 Nov
Bilant revizuit: 71 de morti, 6 supravietuitori! 

Bilantul persoanelor din avion a fost revizuit de autoritatile din Columbia. Se pare ca la bordul navei se aflau 77 de persoane si nu 81 asa cum era anuntat initial. Din accident au supravietuit 6 persoane, trei jucatori, doi angajati ai liniei aeriene si un jurnalist. 
20:25 29 Nov
20:13 29 Nov
Alaturi de imaginea vestiarului gol, poza cu suporterul ramas fara idolii sai a devenit viral dupa tragedia de astazi.

19:32 29 Nov

PSG a anuntat FIFA ca va dona 40 de milioane de euro pentru clubul din Brazilia, anunta un post de radio sud-american.
 


 

19:31 29 Nov
Cele mai mari patru cluburi de fotbal din statul brazilian Sao Paulo (Palmeiras, Santos, Corinthians si Sao Paulo), au propus ca echipa Chapecoense, decimata intr-un accident aviatic, sa nu retrogradeze in urmatoarele trei sezoane.

Cele patru cluburi au propus masuri de "solidaritate" cu Chapecoense intr-o petitie trimisa Confederatiei braziliene de fotbal (CBF). Ele au propus ca aceasta echipa sa nu retrogradeze in urmatorii trei ani, iar in sezonul viitor sa-i fie imprumutati gratuit jucatori.

Avionul care transporta delegatia echipei Chapecoense s-a prabusit in Columbia, inaintea meciului cu Atletico Nacional din mansa tur a finalei Copa Sudamericana. Aeronava, la bordul careia se aflau 81 de persoane - noua membri ai echipajului si 72 de pasageri, inclusiv 22 de jucatori ai formatiei braziliene, s-a prabusit marti intr-o zona muntoasa in timp ce se apropia de aeroportul din Medellin.
19:29 29 Nov
Infografic Marca: cine sunt jucatorii care au murit in tragedie

 

17:37 29 Nov
Reactii din Liga I

Adrian Mutu a transmis condoleante dupa prabusirea avionului care transporta echipa braziliana Chapecoense in Columbia, unde urma sa dispute finala Copei Sudamericana.

"Inima si gandurile mele vor fi alaturi de Chapecoense!! Odihniti-va in pace, baieti!", a scris Adrian Mutu pe Facebook.

Pe aceeasi retea de socializare a reactionat si clubul FC Voluntari.

"Un gand de alinare si sincere condoleante familiilor indurerate. Gandurile noastre sunt cu voi, Associacao Chapecoense de Futebol!", a scris gruparea ilfoveana.

Printre cei care au transmis condoleante a fost si Eric de Oliveira, fotbalistul brazilian al lui Gaz Metan Medias.

"Doliu. Fie ca Dumnezeu sa ofere alinare familiei tuturor jucatorilor lui Chapecoense. RIP", a scris Eric pe Facebook.

La bordul avionului care s-a prabusit, un British Aerospace 146 al companiei aeriene boliviene Lamia, se aflau 81 de persoane - noua membri ai echipajului si 72 de pasageri, printre care membrii echipei de fotbal braziliene Chapecoense. Aeronava s-a prabusit intr-o zona muntoasa in timp ce se apropia de Medellin, unde urma sa aterizeze. Echipa Chapecoense se deplasa la Medellin pentru a juca miercuri partida tur a finalei Copei Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.
17:32 29 Nov
Daily Mail face dezvaluiri cutremuratoare. Portarul Danilo, care a fost gasit in viata, a apucat sa-si sune sotia de pe patul de spital. La scurt timp dupa acesta a decedat.

17:28 29 Nov
Matheus Saroli, fiul antrenorului Caio Junior, ar fi trebuit sa fie si el in avionul care s-a prabusit in Columbia, dar si-a uitat pasaportul si a fost lasat acasa! Tatal sau si-a pierdut viata.
17:17 29 Nov
Gest minunat al jucatorilor lui Atletico Nacional! Au cerut federaitiei sud-americane sa acorde Copa Sudamericana lui Chapecoense!

17:10 29 Nov
Clipul asta n-are nevoie de niciun cuvant pentru a fi introdus. Atacantul Tianguinho tocmai aflase ca sotia sa in varsta de 18 ani e insarcinata. Familia a publicat azi clipul in care colegii l-au anuntat pe fotbalist ca va fi tata. Tianguinho e una dintre victimele tragediei din Columbia.

16:39 29 Nov
Inca o filmare facuta de jucatori din avion, inainte de accidentul oribil, a aparut pe retelele de socializare

16:11 29 Nov
ACTUALIZARE BILANT

6 supravietuitori, dintre care: 3 fotbalisti, 1 jurnalist, 2 membri ai echipajului
75 victime decedate
16:01 29 Nov
Ultimul clip filmat de un fotbalist al echipei chiar in avion
15:35 29 Nov
Suporterii echipei s-au strans la stadion si au rostit rugaciuni
15:24 29 Nov
Primele fotografii facute "pe lumina" sunt cutremuratoare








14:42 29 Nov
Inca un decedat! 

Din pacate, unul dintre supravietuitorii accidentului a murit la spital. Portarul Danilo nu a rezistat ranilor, iar medicii au anuntat decesul. Danilo reusise minuni pentru echipa sa in meciul cu San Lorenzo si era considerat erou de catre fanii echipei sale. 

14:12 29 Nov

Inca un supravietuitor! 

Autoritatile columbiene au anuntat existenta unui al saselea supravietuitor, fotbalistul brazilian Helio Hermito Zampier Neto, dupa accidentul unui avion care transporta 81 de persoane si s-a prabusit luni seara langa orasul Medellin (nord-vest), transmite AFP.

"Este confirmata salvarea unui al saselea supravietuitor, jucatorul Helio Hermito Zampier Neto, care este in curs de a fi evacuat. Nu este exclusa posibilitatea de a gasi alte persoane in viata",
a anuntat Unitatea nationala de gestionare a riscurilor si catastrofelor (UNGRD), care indicase anterior ca exista 76 de morti si cinci supravietuitori.

Brazilienii au anuntat trei zile de doliu national in urma acestei catastrofe. 

13:56 29 Nov

Atletico Nacional, cealalta finalista a Cupei Sudamericana, a notificat CONMEBOL ca nu mai vrea sa joace meciul. Atletico Nacional este de acord ca trofeul sa mearga in vitrina lui Chapecoense.

13:22 29 Nov
Fotbalul mondial e in doliu!

Mai multe cluburi si jucatori din Europa au reactionat pe diverse canale de comunicare dupa accidentul de avion de luni seara din Columbia, in care si-au pierdut viata 76 de persoane, intre care si 19 jucatori ai echipei braziliene Chapecoense.

Atletico Madrid, al carei fost jucator Cleber Santana a evoluat si pentru Chapecoense, a scris pe Twitter: "Suntem emotionati de accidentul avionului cu care calatorea echipa Chapecoense a fostului nostru jucator Cleber Santana, noi transmitem condoleantele noastre familiilor persoanelor ucise in accident. Odihniti-va in pace".

Manchester United, care a pierdut opt jucatori pe data de 6 februarie 1958, dupa un accident in cursul decolarii unui avion de la Munchen, a scris tot pe Twitter: "Gandurile lui Manchester United insotesc echipa Chapecoense si pe toti cei afectati de tragedia din Columbia. #ForçaChapecoense".


Real Madrid a postat, la randul sau, un comunicat pe site-ul sau oficial: "Real Madrid regreta profund tragicul accident aerian al clubului brazilian Chapecoense si adreseaza condoleante familiilor si prietenilor victimelor. in acelasi timp, noi adresam urarile noastre de restabilire prompta supravietuitorilor".

Sergio Ramos, international spaniol si capitan al echipei Real Madrid, a afirmat pe contul sau de Twitter: "Gandurile noastre sunt alaturi de Chapecoense, de toate persoanele afectate de aceasta tragedie si de familiile lor. Nu avem cuvinte".

La randul ei, FC Barcelona a scris pe contul sau de Twitter: "Sustinerea noastra si solidaritatea noastra se adreseaza victimelor si familiilor afectate de tragedia din Columbia".

Si AS Roma a scris pe contul sau de Twitter: "Gandurile echipei AS Roma merg acum catre Chapecoense si catre toti cei afectati de tragedia din Columbia. #ForçaChapecoense".

Un alt club, FC Porto, a transmis si el pe Twitter: "Porto este alaturi de Chapecoense si de toate familiile in aceste momente dificile".
13:19 29 Nov
Trei jucatori in viata! 

Clubul Chapecoense a confirmat pe pagina sa de Facebook ca la bordul avionului care s-a prabusit marti in Columbia se aflau 22 de jucatori, dintre care 3 au supravietuit si se afla in spital: fundasul Alan Ruschel, portarii Danilo si Jackson Follman.

Aeronava British Aerospace 146 a companiei aeriene boliviene Lamia, la bordul careia se aflau 81 de persoane - noua membri ai echipajului si 72 de pasageri, inclusiv 22 de jucatori ai echipei de fotbal braziliene Chapecoense, s-a prabusit marti intr-o zona muntoasa in timp ce se apropia de aeroportul din Medellin. Echipa de fotbal Chapecoense urma sa joace miercuri la Medellin prima mansa a finalei Copa Sudamericana contra echipei locale Atletico Nacional.

Chapecoense a precizat ca urmatorii jucatori sunt probabil decedati: Kempes, Ananias, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela, Josimar, Gil, Sergio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto, Gimenez, Dener si Caramelo.

Plinio Davis de Nes Filho, presedintele Consiliului Director al clubului Chapecoense, a declarat ca ''visul s-a spulberat in aceasta dimineata'', dupa aflarea tragediei aviatice.

''Erau prieteni de-o viata in acel avion. Cred ca este foarte dificil sa fi supravietuit. Nu era doar un grup care se respecta, era o familie. Am trait in armonie si am avut bucurii mari. Inainte de imbarcare, ei au spus ca vor sa transforme acest vis in realitate. Si acest vis s-a spulberat dimineata'', a declarat oficialul clubului brazilian pentru canalul Globo.

Doar cinci persoane se pare au supravietuit, cei trei fotbalisti, o femeie din echipajul avionului, Ximena Suárez si jurnalistul Rafael Henzel. O alta persoana salvata a murit in drum spre spital. 
12:25 29 Nov
Real Madrid a postat un comunicat in legatura cu accidentul aviatic soldat cu decesul unui numar cuprins intre 75 si 76 de persoane, intre care cei mai multi fotbalisti ai echipei braziliene Chapecoense.
 
"Real Madrid isi exprima regretul profund in legatura cu accidentul trafic suferit de clubul brazilian Chapecoense si transmite condoleante tuturor rudelor si prietenilor victimelor. In acelasi timp, ne rugam pentru recuperarea rapida a supravietuitorilor", se arata in comunicatul postat de Real Madrid.
12:00 29 Nov
OFICIAL: 76 de morti, 5 supravietuitori! 

Politia columbiana a anuntat oficial doar 5 supravietuitori in accidentul aviatic de langa Medellin. Intre acestia s-ar afla trei fotbalisti din lotul echipei braziliene Chapecoense. Operatiunile de salvare au fost sistate, dupa ce s-a ajuns la concluzia ca nu se mai afla nimeni in viata. Autoritatile au intervenit cu greu din cauza terenului accidentat si a noroiului. Unul dintre jucatori ar fi decedat la 100 de metri de spital, a mai aflat presa columbiana. 

11:57 29 Nov
Jucatorii neinclusi in lotul pentru meciul din Columbia s-au strans in vestiarul echipei. Acestia sunt socati de faptul ca si-au pierdut colegii.
11:41 29 Nov
Neymar a postat si el un mesaj pe Instagram: "Dumnezeu sa faca o minune"

 

que Deus opere um milagre ????????????????

O fotografie postat? de Nj ???????? ???? neymarjr (@neymarjr) pe

11:04 29 Nov
BREAKING NEWS | Un general columbian care coordoneaza cautarile avanseaza o cifra dramatica: 75 de morti.
10:36 29 Nov
Imagine cutremuratoare

Rudele si prietenii jucatorilor de la Chapecoense asteapta vesti la stadionul din Chapeco. 

10:14 29 Nov
Imagine incredibila: avionul, distrus in accident! 

Apar noi imagini de la locul accidentului! Avionul pare distrus complet in urma accidentului, dar cu toate astea exista supravietuitori. 

10:12 29 Nov

INFORMATIE NEOFICIALA: Primarul orasului La Ceja ar fi declarat ca exista in jur de 25 de morti

10:10 29 Nov
O comisie de criza incearca sa gestioneze in cel mai bun mod cautarile. Zona in care s-a prabusit avionul ar fi, de asemenea, impadurita, ceea ce face si mai dificila gasirea supravietuitorilor.
10:05 29 Nov
Doctorii numara secundele pana la sosirea ranitilor. Acestia asteapta ambulantele pentru a-i prelua pe pasagerii avionului prabusit.
10:02 29 Nov
Cleber Santana (35 de ani), fost fotbalist al lui Atletico Madrid si al Mallorcai, care si-a mai trecut in CV echipe mari precum Santos ori Flamengo, se afla in avion. Pentru moment, nu se stie nimic despre starea acestuia.


09:51 29 Nov
"Clubul de fotbal isi rezerva dreptul de a astepta o instiintare oficiala din partea autoritatilor columbiene pentru a emite orice fel de declaratie oficiala cu privire la accident. Dumnezeu sa fie cu sportivii nostri, cu oficialii, cu jurnalistii si cu toti ceilalti pasageri ai avionului", se arata in comunicatul clubului brazilian, postat in urma cu 20 de minute.

09:44 29 Nov
O televiziune columbiana (TeleAntioquia) transmite imagini LIVE de la fata locului. CLICK AICI
09:44 29 Nov
Medicii de la spitalul din La Ceja asteapta victimile accidentului. Operatiunile de salvare sunt ingreunate insa de terenul accidentat in care s-a produs accidentul! 

09:41 29 Nov
Creste numarul de supravietuitori!

Portarul Danilo a comunicat cu familia sa direct de la locul accidentului, inainte de salvare, sustine TeleMedellin. El primeste ingrijiri la spital in aceste momente.

Alan Ruschel, celalalt supravietuitor, are fracturi multiple, inclusiv de brazin, leziuni cerebrale si traumatism cranian, informeaza Radio RCN.

Autoritatile au confirmat 8 supravietuitori pana acum. Ximena Suarez, o membra a echipajului, se afla si ea in viata.
09:37 29 Nov
Rafael Bastos, fostul mijlocas al lui CFR Cluj, in varsta de 31 de ani, cel care a evoluat in tricoul fostei campioane a Romaniei in victoria uriasa de pe Old Trafford, a evoluat la Chapecoense chiar in acest an!
 
Bastos s-a transferat insa in urma cu o luna in Emiratele Arabe Unite, la Hatta Club.
09:37 29 Nov
"Aici intra doar Domnezeu!" 
 
Probleme mari pentru autoritati din cauza accesului la locul accidentului. Radio Caracol anunta ca locatia accidentului este pe un deal undeva, iar noaptea trecuta a plouat mult, astfel ca autoritatile au probleme cu transportul ranitilor de la locul accidentului. "Doar Domnezeu intra aici", a spus reporterul de la Radio Caracol, potrivit presei braziliene. 

 
09:29 29 Nov
Locatia exacta a accidentului aviatic: in imediata apropiere a oraselor La Ceja si La Union, din departamentul Antioquia.
 
Destinatia zborului era Medellin, Columbia.
09:27 29 Nov

Pilotul erou!

Pilotul aeronavei care transporta avionul spre Medellin e considerat erou! Acesta a golit tot rezervorul de combustibil pentru ca avionul sa nu explodeze. In felul acesta a salvat multe vieti! 
 

09:25 29 Nov

SASE supravietuitori, 0 decese confirmate pana in acest moment.

Presa braziliana anunta 6 supravietuitori si zero morti pana acum, au confirmat autoritatile. Apar si imagini noi de la locul accidentului. 
 

09:23 29 Nov
Un al doilea fotbalist, Danilo, a fost transportat la cel mai apropiat spital. In acest moment, autoritatile au sperante ca exista un numar mai mare de supravietuitori
09:22 29 Nov
Alejandro Dominguez, presedintele CONMEBOL (Confederatia Sudamericana de Fotbal) a plecat de urgenta catre Medellin, Columbia.
09:16 29 Nov
Chapecoense a jucat in urma cu doar doua zile impotriva lui Palmeiras. Echipa din urma a invins cu 1-0, incoronandu-se campioana a Braziliei.
09:13 29 Nov
Primul supravietuitor transportat la spital este fotbalistul Alan Ruschel
09:13 29 Nov
Primarul orasului Medellin, Federico Gutierrez Gutierrez, a vorbit pentru un post de radio local, acesta spunand: "Este o tragedie de proportii uriase".
09:12 29 Nov
Au aparut imagini de la imbarcarea echipei Chapecoense in avion. 

09:11 29 Nov
Un prim supravietuitor a fost transportat la spital
09:09 29 Nov
Lotul echipei braziliene care s-ar fi aflat in avion

Portari: Danilo, Follmann 
Fundasi: Gimenez, Dener, Alan Ruschel, Caramelo, Marcelo, Filipe Machado, Thiego, Neto 
Mijlocasi: Josimar, Gil, Sergio Manoel, Matheus Biteco, Cleber Santana, Arthur Maia 
Atacanti: Kempes, Anania, Lucas Gomes, Tiaguinho, Bruno Rangel, Canela
09:07 29 Nov
Echipa de fotbal zbura cu un avion de linie, astfel ca in aeronava se aflau si pasageri care nu aveau legatura cu acest club de fotbal.
 
Autoritatile columbiene au ridicat de la sol mai multe elicoptere de salvare, dar pana in acest moment multe dintre informatii sunt incerte.
 
Aeronava a pierdut contactul cu turnul de control la ora locala 21:33, iar prabusirea ar fi fost consemnata la 22:15 (01:15 GMT).
09:02 29 Nov
Avionul transporta peste 80 de persoane. Pana in acest moment, au fost scosi intre 6 si 10 supravietuitori
09:01 29 Nov
09:01 29 Nov

Avionul echipei braziliene Chapecoense, care a terminat sezonul pe locul 9 din prima liga, s-a prabusit marti dimineata, in Columbia, in momentul in care se indrepta catre Medellin, acolo unde formatia braziliana urma sa joace finala Copa Sudamerica, impotriva echipei Atletico Medellin.

Avionul avea la bord 72 de pasageri si, conform primelor informatii, s-a prabusit din cauza lipsei de combustibil, langa localitatea Cerro Gordo. 10 pasageri au fost raniti si deja evacuati de la locul accidentului, conform Daily Mirror, care citeaza brigada de pompieri din La Union. Zborul CP2933 era operat de compania LAMIA Bolivia, iar aeronava Avro146-RJ85 avusese primul zbor in 1999.

“Ar putea exista supravietuitori, dar e o tragedie de proportii inimaginabile”, a spus Federico Gutierrez, primarul Medellinului. In scurt timp, s-a confirmat ca exista cel putin cinci supravietuitori.

Ultimele informatii indica faptul ca ar fi vorba despre o aterizare fortata, nu de o prabusire propriu-zisa. Avionul implicat ar fi fost folosit recent si de nationala Argentinei.

La Chapecoense a evoluat si Rafael Bastos, fostul jucator al CFR-ului, care s-a transferat, insa, in octombrie la Hatta Club, in Emiratele Arabe Unite, acolo unde evolueaza si Adrian Ropotan.

Next: 2. Vezi urmatoarea pagina »
300x250
ULTIMELE STIRI
300x250
VIDEO PROTVPLUS.RO
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!