Diaconu: "Eu am castigat in suflet acest meci! Ceva nu a fost in regula!"

Adrian Diaconu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 12 Decembrie 2009, 13:32
Data actualizarii: Sambata 12 Decembrie 2009, 13:42

Adrian Diaconu care a pierdut, sambata, meciul revansa pentru titlul mondial la categoria semigrea, versiunea WBC, in fata canadianului Jean Pascal, a declarat ca simte ca el este adevaratul castigator al acestei lupte, informeaza cotidianul Montreal Gazette.

Bute: "Diaconu l-a avut in mana pe Pascal"

"Simt ca am castigat opt runde. In sufletul meu, am castigat aceasta lupta. Poate a fost pentru ca el este mai tanar. Este ceva in neregula, dar nu vreau sa vorbesc despre asta. Primul meci l-am pierdut pe drept. Nu am nimic de spus. Totusi, aceasta lupta am castigat-o. Sunt de 20 de ani in box si acesta este sentimentul meu", a spus pugilistul roman.

Pascal a fost declarat castigator la puncte, in urma deciziei celor trei arbitri-judecatori, dupa meciul desfasurat sambata dimineata pe durata a 12 reprize, la Centre Bell din Montreal. Decizia celor trei a fost unanima: 118-110, 117-111 si 117-111.

De cealalta parte, boxerul canadian nu s-a declarat deloc surpins de decizia unanima in favoarea sa din partea arbitrilor, chiar daca a acuzat unele probleme la umarul drept, pe care si l-a dislocat de trei ori pe parcursul meciului: "Nu sunt deloc surprins de aceasta victorie. Am fost mult mai activ ca Diaconu. Am dominat aproape toate rundele. Stiam ca am multa determinare. Credeam asta, iar acum chiar o stiu cu adevarat. Cand mi-a dislocat umarul pentru prima oara mi-am spus ca sunt terminat, dar nu puteam sa ma las in fata acestor fani. Nici nu se punea problema sa abandonez".

In primul meci dintre Pascal si Diaconu, de la 20 iunie, pugilistul roman nu a reusit sa-si pastreze centura WBC la categoria semigrea, dupa ce a fost invins la puncte de sportivul canadian, intr-un meci disputat tot la Centre Bell din Montreal. Diaconu a fost invins de Jean Pascal (22 de victorii, 15 prin KO si o infrangere), in varsta de 26 ani, care era atunci detinator al centurii WBO Intercontinental, intr-un meci disputat pe parcursul a 12 reprize. Decizia celor trei arbitri-judecatori a fost unanima pentru Pascal: 115-112, 116-112 si 116-111.

 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!