Acesta este cel mai raspandit sport de masa in Romania: peste 30.000 de romani il practica in acest moment! "Va fi recunoscut de Guvern pana la sfarsitul anului"

Razvan Burleanu minifotbal Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 16 Octombrie 2013, 17:37
Data actualizarii: Miercuri 16 Octombrie 2013, 17:44

► HIGH la derby in OLANDA! Twente – Ajax, sambata 21:45 IN DIRECT la Sport.ro si Voyo.ro!

Presedintele Federatiei de Minifotbal din Romania (FMR), Razvan Burleanu, a declarat astazi ca minifotbalul indeplineste toate criteriile si pana la finalul acestui an va fi recunoscut de Guvern ca ramura sportiva separata.

"Minifotbalul romanesc are o recunoastere din partea publicului tinand cont ca exista deja 30.000 de jucatori, in comparatie cu alte sporturi care au doar cateva sute."

"Dar este nevoie si de o recunoastere din punct de vedere normativ, care tine de indeplinirea anumitor criterii. Noi indeplinim aceste criterii de doi sau trei ani si anume un numar de jucatori, o reprezentativitate la nivel judetean si participare la nivel european. Minifotbalul romanesc indeplineste de departe aceste conditii, mai ales prin castigarea Campionatului European."

"Este nevoie de o recunoastere a minifotbalui de catre Guvernul Romaniei ca ramura de sport, dar nu vrem sa punem presiune. Nu avem un termen, dar cel mai probabil aceasta recunoastere se va intampla pana la finalul acestui an", a spus oficialul FMR.

El a adaugat ca a avut o intalnire cu ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, care l-a asigurat de sprijinul sau. "Am avut o intalnire azi cu ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, care ne-a felicitat pentru castigarea titlului european si ne-a oferit sprijinul sau pentru recunoasterea minifotbalului ca o ramura sperarata de sport", a mentionat presedintele.

Romania, de 4 ori castigatoare a Campionatului European de minifotbal, este lider in clasamentul federatiei europene.

Captura foto: eurominifootball.com

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!