A murit Ileana Gyulai Ienei, dublă medaliată olimpică la scrimă. Soția lui Emerich Ienei avea 75 de ani 

Ileana Gyulai A murit Ileana Gyulai Ienei Emerich Ienei Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 August 2021, 12:23
Data actualizarii: Miercuri 25 August 2021, 12:33
Emerich Ienei, fostul antrenor al Stelei și selecționer al primei reprezentative la Coppa del Mondo, trece prin momente grele. 

Emerich Ienei, fostul antrenor al Stelei și selecționer al primei reprezentative la Coppa del Mondo, trece prin momente grele. Soția sa, Ileana Gyulai Ienei, a murit azi la vârsta de 75 de ani. 

Informația a fost furnizată de siteul oficial al clubului Steaua, care a prezentat și un interviu acordat de fosta mare scrimeră pe 30 martie 2019, pentru Steaua TV. Ca sportivă, a cucerit 15 titluri naționale la scrimă, unul cu echipa Unio, iar celelalte cu Steaua. 

Ileana Gyulai Ienei a urcat pe podium la JO de la Mexico City și Munchen 

 

Pe plan internațional a debutat la Campionatele Mondiale de tineret de la Budapesta, in 1964, unde a cucerit  medalia de argint, la individual, performanță pe care a reeditat-o la Rotterdam, anul următor. În palmaresul său, în competițiile individuale de anvergură, a strâns 11 medalii de aur, 14 de argint și șapte de bronz.

Cele mai importante trofee dobândite la echipe au fost medaliile olimpice de bronz obținute la Mexico City, în 1968 și la Munchen, în 1972 si Cupa Campionilor Europeni care a intrat in posesia Clubului Steaua, după ce echipa feminină de floretă, din care Ileana Gyulai a făcut parte, s-a clasat pe primul loc la trei ediții consecutive.

Campioană mondială în 1969 și dublă medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Mexico (1968) și Munchen (1972) cu echipa de floretă a României, Ileana Gyulai Ienei, ne-a povestit într-un interviu, în urmă cu un an, cum a trăit finala de la Sevilla.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!