100 de zile pana la Jocurile Olimpice! PREVIZIUNI: cate medalii putem lua si cine le va castiga

Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 27 Aprilie 2016, 15:39
Data actualizarii: Miercuri 27 Aprilie 2016, 15:56

Larisa Iordache si nationala de handbal feminin sunt printre cei considerati cu sanse la medalii

Cu 100 de zile ramase pana la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, reputata companie de statistica Infostrada Sports a actualizat previziunile pentru castigatorii medaliilor. Infostrada calculeaza probabilitatea la toate probele de la Jocurile Olimpice, luand in calcul rezultatele de la toate competitiile majore din ultima vreme. Clasamentul este actualizat permanent pana la deschiderea Jocurilor.

In acest moment, Romania ar fi pe locul al 54-lea, ceea ce ar reprezenta o adevarat contraperformanta pentru tara noastra daca s-ar confirma la vara. Infostrada ii da totusi Romaniei sanse la 8 medalii, dar niciuna de aur: 4 de argint si 4 de bronz.

Pentru cele 4 medalii de argint, sunt considerati cu sanse Tiberiu Dolniceanu la sabie individual, Andreea Chitu la judo (52 de kg), respectiv Larisa Iordache, in chiar doua probe (sol si individual compus), desi inca nu si-a asigurat prezenta la Jocurile Olimpice.

Cele 4 medalii de bronz sunt vazut de Infostrada pentru perechea Dumitrescu / Mihalachi in proba de caneo sprint 1000 de metri, echipa feminina de spada, respectiv echipa de handbal feminin.

Romania ar fi astfel a doua intre tarile fara nici un aur olimpic, dupa Africa de Sud. In fata noastra se afla inclusiv tari ca Eritrea, Qatar, Kosovo, Mongolia, care sunt vazute cu sanse la cel putin un aur olimpic - clasamentul oficial pe medalii se alcatuieste in primul rand dupa medaliile de aur, nu dupa total.

Pe primul loc in clasamentul virtual se afla Statele Unite, cu 102 medalii, din care 42 de aur, 29 de argint si 31 de bronz. Urmeaza China cu 78 de medalii (31 de aur) si Rusia cu 66 in total (22 de aur).

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!