Laurentiu Reghecampf Steaua Stirea etapei

Lacrimi in vestiarul Stelei: Reghe face un anunt ISTORIC dupa finala Cupei! Ce se va intampla pe National Arena

Reghe anunta dupa finala Cupei daca pleaca dupa milioanele arabilor sau ramane sa continue in noua istorie a Stelei.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 22 Mai 2014, 18:45
Data actualizarii: Joi 22 Mai 2014, 18:47

Al Hilal nu discuta decat cu zerouri multe si lux absolut. La Riad, il asteapta o provocare uriasa. 'Real Madrid-ul Golfului' vrea sa fie din nou control total in Asia. Reghe nu trebuie doar sa o faca din nou campioana pe Al Hilal dupa 4 ani. Are misiune de la seici sa distruga orice concurenta in drumul spre Liga Campionilor Asiei.

Ce castiga Reghe daca pleaca?

Din punct de vedere financiar, Reghecampf face pasul intr-o cu totul alta realitate. Va lua doar din contract peste 3 milioane de euro. Mai are bonusuri consistente pentru fiecare trofeu castigat si unul urias, in jur de un milion de euro, daca ia si Liga Campionilor. Pleaca sa fie idol in lumea seicilor care au uitat sa numere in sute de mii, insa tentatia financiara e singura motivatie majora in Arabia Saudita.

Ce pierde si de ce ar renunta la Steaua?

Reghe le-a promis stelistilor ca va lua in calcul plecarea de la Steaua doar in 2015, dupa 3 ani in Ghencea. I-a anuntat ca vrea in Bundesliga, unde a fost deja pe lista pentru a le antrena pe Hamburg, Eintracht sau Nurnberg. De fiecare data, a oprit discutiile despre o eventuala plecare la cuvantul dat patronului Becali, retinut inca din mai 2013. Reghecampf rateaza sansa unei noi participari in Liga, dar uita si discursul convingator pe care il avea in fata incertitudinii fanilor. "Nu plec nicaieri, mai am contract cu Steaua" s-a transformat in 'Avem meci cu Astra, in finala Cupei, vrem sa o castigam si pe urma discutam de contracte'.

Daca pleaca de la Steaua acum, Reghe nu o face doar pentru bani. E constient ca Steaua a ajuns intr-un punct in care grupului actual ii e foarte greu sa progreseze. Campioana are nevoie de transferuri atat la nivelul lotului, cat si al motivatiei.

Tanase, Latovlevici, Pintilii, Gardos, Szukala si chiar Chipciu sau Adi Popa sunt in momentul in care asteapta cu interes telefoane de la impresarii lor pentru a-si continua carierele dupa modelele lui Chiriches, Rusescu sau Bourceanu.

Reghecampf isi pune pe hold visul Germania si accepta cea mai avantajoasa solutie disponibila in acest moment. Daca va ajunge la Al Hilal, va intalni o situatie asemanatoare celei pe care a gasit-o la Steaua, in 2012. Clubul a avut 5 antrenori in ultimii 3 ani, a ratat toate obiectivele importante si n-a mai reprezentat o atractie pentru numele mari.

La ultimele alegeri de antrenori, Al Hilal a mers fie pe manageri experimentati, cum au fost cazurile lui Eric Gerets, Gabriel Calderon sau Ivan Hasek, fie pe nume cunoscute in campionatele importante din Europa, insa cu o cota in scadere (Thomas Doll, Antoine Kombouare). Fie ca va avea succes maxim la Hilal, fie ca va esua, Reghe va trebui sa-si reconstruiasca pedigree-ul european in cazul in care va dori sa devina o atractie pentru piata vestica.

"Nu as pleca pentru bani de la Steaua, castig foarte bine si aici! Anul trecut am luat un milion de euro!"
Laurentiu Reghecampf

Va pleca Reghe de la Steaua?

Modifică setările cookies