david popovici ce scriu americanii medalie de aur Sporturi

FOTO "Un copil excepțional!" / "Cursă sclipitoare". Ce scriu americanii după dubla lui David Popovici la CM din Budapesta

Plecat de pe culoarul patru, David Popovici a câştigat miercuri medalia de aur în proba de 100 metri liber din cadrul Campionatului Mondial de Nataţie, competiţie care se desfăşoară la Budapesta. Popovici a obţinut la CM şi aurul la 200 m liber.
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 20:20
Data actualizarii: Miercuri 22 Iunie 2022, 20:59

Popovici, care în semifinale a obţinut timpul 47,13, record mondial la juniori, a încheiat finala cu timpul 47,58.

Ce scriu americanii despre cursa lui David Popovici

"Un copil excepțional!", a titrat celebra publicație americană Swimming World Magazine despre triumful pușiului în vârstă de 17 ani. "David Popovici a fost nevoit să muncească din greu pe ultima parte a cursei pentru a-și adjudeca a doua medalie de aur de la Campionatul Mondial de la Budapesta", au rezumat americanii. 

Pe locul secund s-a situat francezul Maxime Grousset, care a blocat cronometrul la 47,64, în timp ce locul al treilea i-a revenit canadianului Joshua Liendo Edwards, cu un rezultat de 47,71. 

David Popovici, dublă la Budapesta

"O cursă sclipitoare", au mai adăugat jurnaliștii de la publicația mai sus menționată, cu referire la lupta strânsă pentru medalia de aur. 

David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Citește AICI ce a declarat David Popovici la finalul cursei

Citește AICI ce a spus despre finală o mare campioană a României 

David Popovici, un campion care-și va concretiza imaginea

Valentin Popescu, expert în marketing sportiv, crede că David mai are potențial de creștere, atât sportiv, cât și ca imagine: „Pentru el, s-a schimbat percepția mondială. Puțini credeau că va confirma la seniori atât de repede și atât de categoric, și mă refer la specialiști. Acum este omul pe care toți vor să îl învingă. Munca e uriașă, iar atuul lui este că are cel mai mare potențial de creștere din circuit". 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!