ULTIMA ORA: Rasturnare de situatie in scandalul Meldonium, Maria Sharapova ar putea scapa de suspendare! Anuntul WADA

ULTIMA ORA: Rasturnare de situatie in scandalul Meldonium, Maria Sharapova ar putea scapa de suspendare! Anuntul WADA

WADA a emis astazi un comunicat prin care anunta ca anumite concentratii de Meldonium descoperite in ultimele luni la sportivi ar putea fi trecute cu vederea.

Agentia Mondiala Antidoping (WADA) a anuntat ca prezenta unei cantitati mai mici de un microgram de meldonium in esantioanele recoltate sportivilor cu ocazia controalelor antidoping efectuate inainte de 1 martie este acceptabila.

COMUNICATUL COMPLET AICI

Meldonium este o substanta inclusa de WADA pe lista produselor interzise incepand cu data de 1 ianuarie 2016, insa sportivii din intreaga lume au fost informati in legatura cu aceasta decizie inca din toamna lui 2015, scrie Agerpres.

Doua sportive romane, atleta Mirela Lavric si biatlonista Eva Tofalvi, au fost depistate pozitiv la meldonium in urma unor controale antidoping efectuate dupa data de 1 martie.

Tofalvi (37 ani) a fost testata in afara competitiei in data de 8 martie, la Oslo, timp ce Lavric a fost depistata pozitiv cu ocazia Campionatelor Mondiale de atletism in sala de la Portland (16-20 martie).

Ministrul rus al sportului, Vitali Mutko, care a dezvaluit recent ca 40 de sportivi din tara sa au fost depistati pozitiv la meldonium, printre care si cunoscuta jucatoare de tenis Maria Sarapova, a salutat decizia Agentiei Mondiale Antidoping, considerand ca aceasta a dat astfel dovada de "impartialitate si obiectivitate" in lupta impotriva dopajului.

"Ministerul rus al sportului sustine si saluta decizia luata de AMA deoarece arata o vointa de intelegere a situatiei mai degraba decat o aplicare stricta a literei legii. Cei de la AMA sunt dispusi sa analizeze cat timp este necesar pentru eliminarea meldoniumului din organismul sportivului", a precizat Mutko intr-un comunicat.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Bucureștiul se pregătește de noi măsuri de relaxare. Se vor putea organiza concerte cu 300 de oameni
BRAT
Modifică setările cookies