Dupa 10 ani, Octavian Morariu si-a dat demisia din fruntea Comitetului Olimpic Roman! Cine i-ar putea lua locul

Dupa 10 ani, Octavian Morariu si-a dat demisia din fruntea Comitetului Olimpic Roman! Cine i-ar putea lua locul

►Incepe saptamana mare in fotbal. Se poate intampla ORICE! Miercuri, 20.30: Astra - Petrolul, joi, 20.30: Dinamo - Steaua, in direct la ProTV

Ramai pe www.sport.ro, stirea este in curs de actualizare

Dupa 10 ani de functie in fruntea Comitetului Olimpic Roman, Octavian Morariu si-a anuntat astazi demisia. Comitetul Executiv a fost anuntat astazi de aceasta decizie, in locul lui Morariu fiind posibil sa vina Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby sau Dinu Pescariu.

Morariu mai avea mandat in fruntea Comitetului Olimpic Roman pana in 2017, insa pentru faptul ca nu era platit, dar si pentru numarul mai mare de functii pe care il ocupa in acest moment, a decis ca nu mai poate ramane.

"Sunt zece ani de cand conduc acest for si cred ca in aceasta perioada am fost un presedinte dedicat. Consider ca evolutia COSR a fost vizibila in toti acesti ani, in care am incercat cu incapatanare sa apar valorile olimpismului. Avand in vedere insa si celelalte activitati ale mele din cadrul CIO si Asociatiei Europene de Rugby, precum si celelalte, constat o supraincarcare a activitatilor mele. Nu sunt ahtiat dupa functii si din respect pentru cei din jur si pentru familia mea, am hotarat sa ma retrag din functia de presedinte al COSR. Decizia nu a fost usoara, a fost una de moralitate si normalitate, in acelasi timp. Toate activitatile mele nu-mi mai permit sa fiu atent suta la suta la ce se intampla la COSR. Aici trebuie sa fie cineva care sa se ocupe zi de zi de aceasta activitate. Ar fi fost din partea mea o lipsa de moralitate si deontologie ca sa continui", a declarat Morariu. 

Surse pentru Mediafax anunta ca Morariu a decis sa continue pentru Comitetul International Olimpic. Octavian Morariu a fost ales in functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman la 15 noiembrie 2004, iar apoi reales la 27 noiembrie 2008 si 28 februarie 2013.

Pana la alegerea unui nou presedinte, conducerea forului va fi indeplinita de unul dintre cei trei vicepresedinti: Alin Petrache, Nicu Vlad si Elisabeta Lipa.

"Daca il asculti, mi se pare corect si cinstit. I s-au acordat atatea raspunderi in CIO si a considerat ca nu mai poate sa duca mai departe. Mi se parea mai grav daca ar fi continuat si nu avea timp sa rezolve din problemele sportului romanesc, sa nu poti vorbi cu el si asa mai departe. Cred ca asa este cel mai bine, toti suntem socati, va dati seama ca au fost zece ani de lucru impreuna, nu e de colo, si am lucrat foarte bine impreuna", a declarat Lipa.

Intrebata daca va candida la functia de presedinte, Lipa a raspuns: "Nu pot spune in acest moment, pentru ca nu m-am gandit la treaba asta, sunt inca sub efectul demisiei domnului Morariu".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Incendiu la Spitalul de Psihiatrie Craiova. Trei cadre medicale au suferit fracturi după ce au sărit de la etaj
BRAT

Modifică setările cookies