Tragedie in lumea culturismului, cu o luna inainte de cel mai tare concurs al planetei - Mister Olympia! Un celebru sportiv a murit

Tragedie in lumea culturismului, cu o luna inainte de cel mai tare concurs al planetei - Mister Olympia! Un celebru sportiv a murit

Lumea culturismului este in doliu, dupa ce un sportiv cunoscut, fost participant la Mister Olympia, a murit cu doar o luna inaintea editiei din acest an a celebrei competitii.

Singurul iranian ajuns vreodata in finala Mister Olympia, Baitollah Abbaspour, a murit la varsta de doar 36 de ani intr-un spital din Teheran, informeaz Agentia de Presa din Iran.

Cunoscut la nivel international, fost participant la cel mai tare concurs de culturism din lume si membru al Federaitiei Internationale de Bodybuilding si Fitness (IFBB), Baitollah Abbaspour a fost rapus de o boala rara numita Vasculita.

Acesta a incetat din viata la varsta de doar 36 de ani, la nu foarte mult timp dupa ce a fost diagnosticat cu grava afeciune.

Sportivul in varsta de 36 de ani, nascut in Kurdistan, o provincie a Iranului, a fost multiplu campion al tarii sale, dar si medaliat la Campionate Mondiale precum cele de la Mumbai ori Shanghai (2003, respectiv 2005).

Vasculita reprezinta o inflamare a vaselor si arterelor de sange, care impiedica ulterior circulatia sangelui prin corp, ducand la colapsul organelor.

Baitollah Abbaspour a devenit culturist profesionist in 2003, la 9 ani dupa ce a inceput sa practice acest sport. Acesta a participat de doua ori la Mister Olympia, in 2012 si 2013, fiind singurul iranian care a prins finala.

Citeste si:mister olympia
VIDEO PROTVPLUS.RO

UE impune Belarusului sancţiuni în şapte sectoare economice, în urma deturnării avionului Ryanair
BRAT
Modifică setările cookies