Clujenii au inaugurat Polivalenta de 70 de milioane RON, sportivii se plang: "Mingea nu sare bine". Ce n-au stiut constructorii

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 28 Octombrie 2014, 20:32
Data actualizarii: Marti 28 Octombrie 2014, 21:13

►Sala Polivalenta din Cluj-Napoca a fost inaugurata oficial, luni, dupa o investiţie de 70 de milioane de lei, panglica fiind taiata de cinci fosti sportivi - Simona Richter, Ciprian Porumb, Mircea Barna, Eva Zorgo si Remus Campeanu
►Baschetbalistii de la "U" se plang: "Parchetul nu e bun"

Clujenii au inaugurat cu mare fast noua Sala Polivalenta, a carei constructie a durat 4 ani si care a costat peste 70 de milioane de lei.

Cu o capacitate de peste sapte mii de locuri, cu facilitati ultramoderne si cu un cub video identic cu cele din NBA, noua Sala Polivalenta din Cluj are insa o mare problema.

Baschetbalistii de la U-Banca Transilvania se plang ca mingea nu sare bine si ca parchetul nu este la nivelul optim pentru antrenamente si pentru jocuri.

"Mingea nu sare suficient de bine. Am observat acest lucru si la primele antrenamente efectuate aici. Acum lucrurile stau mai bine, s-a observat o imbunatatire. Ne-au explicat ca pachetul trebuie sa stea o vreme pentru a se inchega. Sunt si unele vibratii care se simt atunci cand bati mingea, pe care nu le-am intalnit in alte sali. Noi avem rabdare, speram sa fie in regula pana la primul meci, dar...", spune baschetbalistul Mihai Silvasan, citat de site-ul clujean stiridesport.ro

Directorul firmei care a construit sala din Cluj a oferit si el o prima reactie, acesta spunand ca problemele se vor remedia curand, parchetul fiind de cea mai buna calitate. Suprafata a avut cateva secrete pe care constructorii nu le-au stiut.

"Ne-am mai interesat la firma producatoare si am aflat ca acesta este unul special, care are nevoie de umiditate de circa 20-40% pentru a se compacta bine. Nu am stiut de la inceput de asa ceva. In timpul partidelor se va ajunge la acest nivel, dar in rest trebuie sa asiguram noi acest lucru. In plus, pentru ca parchetul sa se aseze e nevoie de circa 88 de ore de joc efectiv pe el", a spus Sorin Cristea, directorul Con-A.

Parchetul Salii Polivalente din Cluj este demontabil, astfel ca in sala se vor putea organiza si altfel de evenimente, inclusiv meciuri de tenis si box, dar si concerte.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!