Suspendat pentru dopaj, gasit mort in circumstante necunoscute. Ciclismul, zguduit de inca un deces suspect, la 12 ani de la moartea "Piratului" Pantani

Suspendat pentru dopaj, gasit mort in circumstante necunoscute. Ciclismul, zguduit de inca un deces suspect, la 12 ani de la moartea "Piratului" Pantani

La mai bine de 10 ani de la moartea lui Marco Pantani, un nou ciclist a fost gasit fara viata in conditii neelucidate. Suspendat in trecut pentru dopaj si uz de substante ilegale, Robert Sassone a incetat din viata la doar 37 de ani, in circumstante neclare.

Fostul ciclist francez Robert Sassone, fost campion mondial de velodrom in proba Madison (americana), a decedat la varsta de 37 ani in circumstante neclare, scrie cea mai importanta publicatie de sport din Franta, L'Equipe.

Alaturi de Jerome Neuville, Sassone a castigat titlul mondial in 2001 si alte cinci titluri de campion al Frantei. 

Participant si in cursele pe sosea, francezul a fost implicat intr-un scandal de dopaj pe cand era la echipa Cofidis si a fost condamnat la 6 luni inchisoare cu suspendare in 2007. Sassone a fost suspendat doi ani, intre iulie 2004 si iulie 2006, din cauza unui test pozitiv in cursa Sase Zile de la Noumea. 

Sassone a fost suspendat in 2004 alaturi de Daniel Majewski, Marek Rutiewicz, Philippe Gaumont si Mederic Clain. Dintre acestia, Gaumont a murit la doar 40 de ani, din cauza unui infarct, in 2013. De asemenea, un alt cilist coechipier cu acestia, Frank Vanderbroucke, a murit in urma unui embolii pulmonare, la 34 de ani, in 2009.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Ce spun autoritățile române despre pașaportul de vaccinare. Ce beneficii vor avea persoanele vaccinate
BRAT

Modifică setările cookies