FOTO Simone Biles face legea la Naționalele de gimnastică ale Statelor Unite. Reacția vedetei 

Simone Biles gimnastica Jocurile Olimpice Sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2024, 09:56
Data actualizarii: Luni 03 Iunie 2024, 10:04

Jocurile Olimpice vor avea loc în perioada 26 iulie - 12 august. 

Simone Biles, vedeta americană a gimnasticii artistice, a cucerit un al nouălea titlu record în concursul pe aparate din cadrul Campionatelor Statelor Unite de la Fort Worth (Texas) şi continuă creşterea în formă pentru Jocurile Olimpice de la Paris (26 iulie-11 august), informează AFP.

"Astăzi, obiectivul a fost pur şi simplu să mă simt în largul meu şi încrezătoare în calităţile mele, pentru ca apoi să mă prezint la selecţii şi să trec de această nouă etapă în drumul spre Paris", a declarat Biles pentru postul NBC la finalul competiţiei.

Pentru a se califica la Jocurile Olimpice, cvadrupla campioană olimpică va trebui să treacă peste selecţiile programate în perioada 27-30 iunie la Minneapolis.

Duminică, în cea de-a doua sa zi de competiţie după vineri, Biles a reuşit 59,300 puncte dintr-un total de 119,750 puncte, cu mult peste următoarea clasată Skye Blakely (113,850 pct).

"Nici nu puteam fi mai mândră de modul în care concurez în acest moment al anului, construind încredere şi prezentându-mă în faţa publicului pentru a reuşi ceea ce fac la antrenamente", a mai spus Biles.

Campioana olimpică en titre în concursul pe aparate, compatrioata sa Suni Lee, s-a clasat pe 4, un loc încurajator după ce a suferit de o gravă boală renală care a fost pe punctul de a-i curma cariera.

La JO de la Tokyo, din 2021, Biles s-a retras de la majoritatea probelor, invocând motive legate de sănătatea mintală şi de securitate.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!